Επιστροφή στη ρουτίνα της καθημερινότητας, επιστροφή και στην κουζίνα! Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω μια απο τις αγαπημένες μου συνταγές της μαμάς. Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι και σαλάτα!

Το μόνο που μου έχει πει να προσέχω στη συγκεκριμένη συνταγή είναι να επιλέγω μαλακό κρέας... Οπότε, όταν πήγα στο κρεοπωλείο το πρωί, την πήρα τηλέφωνο για να με βοηθήσει να πάρω το σωστό. Αυτό που μου πρότεινε ασυζητητί -και συμφώνησε και ο κρεοπώλης- ήταν να πάρω... ποντίκι!

Το συγκεκριμένο κρέας είναι πολύ πλούσιο σε «κόλα» (κολλαγόνο), με αποτέλεσμα να παρέχει κρέας ιδιαίτερα «μαλακό» που είναι ιδανικό ακόμη και για μικρά παιδιά. Και, αν κρίνω από το αποτέλεσμα, πραγματικά δεν υπάρχει πιο νόστιμο και μαλακό κρέας!

Extra tip (επίσης της μαμάς): Για να βγει ακόμη πιο νόστιμο, εκτός από την κατάλληλη επιλογή πρώτης ύλης, πρέπει να φροντίσετε το κρέας να τσιγαριστεί σταδιακά σε μικρές δόσεις, σε πολύ δυνατή φωτιά, εντελώς στεγνό, απ’ όλες τις πλευρές του.

Καλή όρεξη!

 

Δείτε ακόμα: Πώς να φτιάξετε μόνοι σας το πρωινό ενός πεντάστερου ξενοδοχείου

Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.