Όσο λατρεύω τον καλοκαιρινό ήλιο, άλλο τόσο τον «μισώ». Και αυτό γιατί -ειδικά τα τελευταία χρόνια- είναι πολύ δυνατός και βλαβερός. Μάλιστα γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος και οι νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστούν ως δείκτη προστασίας των αντηλιακών τον 50 και όχι τον 30, όπως μέχρι πρόσφατα. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η ηλιοθεραπεία είναι πιο βλαβερή για την επιδερμίδα μας, ακόμα και από το κάπνισμα. Ουπς.

Εκτός, λοιπόν, απο το αντηλιακό μου με υψηλό δείκτη προστασίας, έχω πάντα μαζί μου στην παραλία ένα καπέλο. Τα αγαπημένα μου για φέτος είναι αυτά τα τρία:

kapela

 

Είναι ψάθινα και απίστευτα στυλάτα, ιδίως για τις #badhairdays. Φυσικά, μεγαλύτερη αδυναμία έχω στο τεράστιο καπέλο με το μήνυμα «leave a message». Δεν είναι πανέμορφο;

(Για το ποσό σημαντικά είναι τα γυαλιά ηλίου σας είχα μιλήσει εδώ).

Α! Και μην πιστεύετε ότι δεν θα είναι ωραίο που δεν θα μαυρίσετε στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Εμένα μου αρέσει να είναι λίγο πιο φωτεινό το πρόσωπο.

doukissa nomikou xwris makigiaz

 

Αν ωστόσο εσάς δεν σας αρέσει, μπορείτε να βάλετε λίγη τερακότα. Όπως και να έχει, φορώντας ένα καπέλο προστατεύετε την επιδερμίδα σας απο τη βλαβερή ακτινοβολία του ηλίου, την ηλίαση - αλλά και απο τις ρυτίδες-πρόωρη γήρανση!

 

Δείτε ακόμα: Πόσο συχνά πρέπει να βάζετε αντηλιακό (και όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό)