Όταν έγραφα χθες ένα τόσο διαφορετικό και δυσάρεστο κείμενο με όλα τα τραγικά γεγονότα που είδα στις ειδήσεις το Σαββατοκύριακο, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι, μόλις λίγες ώρες μετά, θα ερχόταν να προστεθεί άλλο ένα νέο, σοκαριστικό συμβάν: Η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

Οι εικόνες που έχουν κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, τόσο από το αεροδρόμιο όσο και από το μετρό όπου έγιναν οι εκρήξεις, είναι ανατριχιαστικές. Τα θύματα για άλλη μια φορά είναι πολλά. Όλος ο κόσμος είναι συγκλονισμένος.

Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί για όσους έφυγαν, αλλά και για ένα θαύμα για όσους μένουν. Για ένα τέλος στο τυφλό μίσος. Για την επιστροφή της ελευθερίας, που καθημερινά πλέον χάνει στη μάχη με τον φόβο.

#prayforbrussels #prayforourworld

Υ. Γ.: Το συγκεκριμένο σκίτσο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει ήδη viral στα social media. Απεικονίζει τον αγαπημένο ήρωα των παιδικών μας χρόνων, τον Τεν Τεν (που είναι Βέλγος δημοσιογράφος στην ομώνυμη σειρά κόμικς του Ερζέ), καθώς και τον πιστό του σκύλο, τον Μιλού, να δακρύζουν μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.