Πέδιλα, γόβες, μπότες, μποτάκια, μονόχρωμα, πολύχρωμα, με λουράκια, με κορδόνια, με κρόσσια, με λουλούδια, με λεπτό τακούνι, με χοντρό, φλατ. Τα παπούτσια, όπως και να είναι, έχουν μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά όλων των γυναικών. Και αυτό είναι κανόνας. Στον οποίο -φυσικά- δεν αποτελώ εξαίρεση.

Θα συμφωνήσετε, όμως, πως πολλές φορές είμαστε αναποφάσιστες, τα θέλουμε όλα και δεν ξέρουμε τελικά τι να διαλέξουμε. Σας έχω λοιπόν την εξής απλή συμβουλή:

Πριν αγοράσετε κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο, βεβαιωθείτε πως έχετε τα κλασικά πρώτα. Για παράδειγμα, για να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι χρωματιστές γόβες, θα πρέπει να έχετε ήδη ένα ζευγάρι μαύρες ή nude (φέτος βέβαια, οι τέλειες γόβες είναι οι τζιν, όπως είπαμε πρόσφατα). Όσο για το σχέδιο, πάντα αναφέρομαι σε κλασικές, λίγο μυτερές και χωρίς φιάπα γόβες. Αυτές είναι οι πιο διαχρονικές.

Το ίδιο ισχύει για τα πέδιλα και τα μποτάκια. Για να αγοράσετε κάποια καινούργια με κρόσσια ή λουλούδια για παράδειγμα, βεβαιωθείτε προηγουμένως ότι έχετε τις safe επιλογές, δηλαδή ένα ζευγάρι μαύρα, λευκά ή στο χρώμα του δέρματος. Επίσης, πρέπει να ξέρετε πως δεν χρειάζεται να είναι ακριβά. Πλέον υπάρχουν πολλά οικονομικά, στυλάτα και άνετα παπούτσια που μπορείτε να φοράτε από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Τέλος, το Νο1 κριτήριο για να προχωρήσετε σε κάποια αγορά, είναι να είστε σίγουρες πώς αλλά και πού θα φορέσετε το νέο σας απόκτημα. Φαντάζομαι, έχετε πέσει κι εσείς θύματα της γνωστής παγίδας. Δηλαδή να έχετε πάρει κάτι επειδή «το ερωτευτήκατε με την πρώτη ματιά» και τελικά να μην το έχετε βάλει ποτέ, γιατί απλά δεν ξέρετε πού να το βάλετε και πώς να το συνδυάσετε. Σωστά; ;-)

 

Δείτε ακόμα

Ανοιξιάτικο παπούτσι: 4+1 επιλογές που θα σας βγάλουν από το πρόβλημα