Σήμερα γιορτάζουν όλες οι μανούλες και μαζί τους γιορτάζουμε κι εμείς. Γιατί Μητέρα σημαίνει Ζωή. Μαμά σημαίνει Θαύμα. Σκεφτόμουν κάτι ωραίο να γράψω αλλά τελικά ξέρω πως τίποτα δεν είναι αρκετό για να περιγράψει το μεγαλείο της μητρότητας.

Η μητέρα είναι αυτή που θα σε φέρει στον κόσμο, θα σε καταλάβει, θα σε πονέσει και στο τέλος θα σε συγχωρέσει ό,τι κι αν κάνεις. Ακόμη και να της «ξεριζώσεις» την καρδιά και να τρέχεις για να την πουλήσεις, αν παραπατήσεις και πέσεις στη διαδρομή, θα ακούσεις μια φωνή να σου ψιθυρίζει «χτύπησες παιδί μου;». Η φωνή αυτή θα προέρχεται από την καρδιά της μαμάς που κρατάς στα χέρια σου (αυτή είναι μια φανταστική ιστορία-παραμύθι που άκουσα μικρή και με είχε συγκλονίσει).

Όπως σωστά έχει πει και η Sophia Loren: «Όταν είσαι μητέρα, ποτέ δεν είσαι μόνη στις σκέψεις σου. Πάντα σκέφτεσαι δυο φορές: τη μια για τον εαυτό σου και την άλλη για το παιδί σου».
Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλες τις μανούλες του κόσμου! Τις ευχαριστούμε για όλα! Μα, πάνω από όλα, τις ευχαριστούμε που μας χάρισαν τη ζωή!

Σ' αγαπώ μαμά! Κι εσένα Αλεκίτσα!

Υ.Γ.: Στη φωτογραφία είναι η μαμάκα μου μαζί με τη μαμά της, τη γιαγιά Αλέκα (θυμάστε την απίστευτη τυρόπιτά της, ε;). Μα δεν είναι δύο κούκλες;

xxx