Το να είναι το σπίτι σου τακτοποιημένο και σωστά οργανωμένο μπορεί να λειτουργήσει θεαματικά όχι μόνο στην εξοικονόμηση χρόνου αλλά και στη βελτίωση της διάθεσής σου.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα 6 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις για να βάλεις σε τάξη διάφορα σημεία του σπιτιού σου και σου δίνουμε ιδέες για το πώς θα το πετύχεις:

 

1. Μείωσε τα ρούχα που έχεις στη ντουλάπα σου

organwsi ntoulapas

Σταμάτα να «λυπάσαι» τα ρούχα που δεν έχεις φορέσει εδώ και αρκετές σεζόν. Χάρισέ τα, πούλησέ τα ή έστω μετάφερέ τα σε κάποιο σημείο του σπιτιού όπως η αποθήκη, ώστε να μην βρίσκονται συνεχώς μπροστά σου. Χώρισε τα υπόλοιπα σε βραδινά και καθημερινά και οργάνωσέ τα ανά χρώμα.

Διάβασε αναλυτικά εδώ τα 8 βήματα που πρέπει να κάνεις για ένα σωστό ξεκαθάρισμα ντουλάπας.

 

2. Χάρισε τα παπούτσια που δεν φοράς πια

shoew organising

Ναι, κάτι αντίστοιχο με τα ρούχα ισχύει και για τα παπούτσια. Τα παπούτσια που δεν φοράς πλέον πιάνουν απίστευτα πολύ χώρο στη ντουλάπα σου. Αφού κάνεις την εκκαθάριση, οργάνωσε την παπουτσοθήκη σου ώστε κάθε ζευγάρι να πιάνει όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο, αλλά, ιδανικά, να μπορείς να δεις όλα τα παπούτσια σου ανοίγοντάς τη. Κατηγοριοποίησέ τα σε ψηλοτάκουνα, καθημερινά και αθλητικά και, στη συνέχεια, ταξινόμησέ τα με βάση το χρώμα τους. Τακτοποίησε και τις τσάντες σου, τοποθετώντας τες σε ράφια, τη μία δίπλα στην άλλη.

 

3. Χρησιμοποίησε πιο έξυπνα τα συρτάρια σου

organising drawers

Το να ρίχνεις σε ένα συρτάρι «χύμα» τα εσώρουχά σου είναι, εκτός από αισθητικά, και πρακτικά προβληματικό. Βάλε τα σουτιέν ανοιχτά στη σειρά και δίπλωσε σλιπάκια και κάλτσες, τοποθετώντας τα έτσι ώστε να τα βλέπεις όλα. Επίσης, χρησιμοποίησε την οριζόντια στοίβα, αντί για την κάθετη, για να αποθηκεύσεις από πετσέτες μέχρι ρούχα, με τρόπο ώστε, κάθε φορά που ανοίγεις το συρτάρι, να βλέπεις όλα τα περιεχόμενά του.

 

4. Πέτα άχρηστα χαρτιά από το γραφείο σου

Grafeio organwsi

Θα εκπλαγείς αν συνειδητοποιήσεις πόσα άχρηστα έγγραφα έχεις στο γραφείο σου ή σε διάφορα συρτάρια του σπιτιού σου. Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα και τακτοποίησε ό,τι είναι χρήσιμο σε φακέλους και κουτιά.

 

5. Οργάνωσε την κουζίνα σου και, κυρίως, τα τάπερ!

kouzinaorganwsi

Χρησιμοποίησε γυάλινα βάζα για να αποθηκεύσεις τροφές όπως δημητριακά, νιφάδες βρώμης, ρύζι, ξηρούς καρπούς κ.ά., ώστε να αποφύγεις το χάος που δημιουργούν οι στοιβαγμένες συσκευασίες μέσα στο ντουλάπι ή τα συρτάρια. Επίσης, αποθήκευσε τα τάπερ σου το ένα μέσα στο άλλο, χωρίς τα καπάκια τους – αυτά μάζεψέ τα όλα μαζί σε άλλο σημείο. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τις κατσαρόλες.

 

6. Κάνε εκκαθάριση στο μπάνιο σου

organising bathroom

Αχρησιμοποίητες ή ληγμένες κρέμες, παλιά καλλυντικά, δείγματα, αμέτρητα σφουγγαράκια και πινέλα μακιγιάζ μαζί με ένα σωρό άλλα άχρηστα πράγματα βρίσκονται στο μπάνιο σχεδόν κάθε γυναίκας, γεμίζοντας ασφυκτικά ντουλάπια και συρτάρια (και αφήνοντας χώρο μόλις για την ξυριστική μηχανή για εκείνον). Και ναι, ήρθε η στιγμή να ασχοληθείς και μ' αυτό.

Δες ακόμα:

Home decor inspo: 20 απίστευτα υπνοδωμάτια που θα σου δώσουν έμπνευση για τη διακόσμηση του δικού σου

Η Δούκισσα Νομικού αποκαλύπτει τα 10 μυστικά της για να μη φύγει ο έρωτας με τη συγκατοίκηση