Για πολλές από αυτές, το σώμα τους είναι εργαλείο της δουλειάς τους. Για άλλες, η γυμναστική είναι απλώς ένας τρόπος εκτόνωσης και διατήρησης μιας καλής φυσικής κατάστασης. Τι είδος προπόνησης επιλέγουν όμως οι πιο καλογυμνασμένες stars του πλανήτη;

Pilates

1448943044165

Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους άσκησης πλέον, το Pilates προσφέρει όχι μόνο μυϊκή ενδυνάμωση αλλά και ευλυγισία, βοηθώντας σημαντικά στη σωστή στάση του σώματος και συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση προβλημάτων στη μέση ή στον αυχένα. Ιδιαίτερα αν συνδυάζεται με κάποια μορφή αερόβιας άσκησης, το Pilates μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα του ασκούμενου - και αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους για να το επιλέξεις κι εσύ.

Stars που λατρεύουν το Pilates: Rosie Huntington-Whiteley, Kate Hudson, Jennifer Aniston, Kate Winslet, Amanda Seyfried.

 

Boxing

9535cf6a5f6b6c321a06a0226eee5f9d

Ένα άθλημα που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να έχει ιδιαίτερη απήχηση στις γυναίκες – και οι Άγγελοι της Victoria’s Secret που το επιλέγουν έχουν συμβάλει σημαντικά σε αυτό. Το boxing συνδυάζει τη μυϊκή ενδυνάμωση με την αερόβια άσκηση (εκτός από την εκμάθηση τεχνικών πυγμαχίας, μια προπόνηση boxing περιλαμβάνει πλήθος άλλων απαιτητικών ασκήσεων) και αποτελεί έναν τρόπο εκτόνωσης από το στρες της καθημερινότητας, με τη δυναμική φύση του να δίνει ένα ακόμα κίνητρο για καθημερινή άσκηση.

Stars που λατρεύουν το Boxing: Adriana Lima, Gigi Hadid, Eva Mendes, Kourtney Kardashian

 

Μπαλέτο και Barre

candice swanepoel ballet

Στον αντίποδα του εκρηκτικού boxing στη λίστα με τα fitness trends, συναντά κανείς το μπαλέτο. Ο κλασικός χορός και οι προπονήσεις σε μπάρα σαν αυτή που χρησιμοποιούν οι μπαλαρίνες (barre workout) υπόσχονται ένα ελαστικό, λεπτό σώμα, που όμως δεν υστερεί καθόλου σε μυϊκή ενδυνάμωση- είναι άλλωστε γνωστό πως οι εκλεπτυσμένες χορεύτριες έχουν απίστευτα δυνατά κορμιά. Μεγάλη τάση αποτελεί και το Barre3, ένα είδος προπόνησης που συνδυάζει στοιχεία από το Μπαλέτο, το Pilates και τη Yoga.

Stars που λατρεύουν το μπαλέτο: Candice Swanepoel, Lily Aldrige, Karlie Kloss.

 

Spinning

alessandra ambrosio lily aldridge victorias secret supermodel cycle 25

Είναι μια άκρως δυναμική προπόνηση κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί κανείς να κάψει πολλές θερμίδες - και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Προγράμματα που συνδυάζουν το spinning με ασκήσεις ενδυνάμωσης (με βαράκια ή kettlebells) για το πάνω μέρος του σώματος αποτελούν επίσης μεγάλο trend.

Stars που λατρεύουν το Spinning: Αlessandra Αmbrosiο, Jessica Alba, Reese Witherspoon, Olivia Wilde.

 

Yoga

I Will What I Want Gisele Bundchen Under Armour

Με στόχο όχι μόνο τη σωματική, αλλά και την πνευματική ισορροπία, η Yoga έχει πλέον μπει στα ομαδικά προγράμματα κάθε γυμναστηρίου και έχει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο – ανάμεσά τους και πολλές celebrities, που ακόμα κι αν κατά καιρούς δοκιμάζουν άλλες μεθόδους άσκησης, πάντα επιστρέφουν σε αυτή.

Stars που λατρεύουν τη Yoga: Gisele, Madonna, Naomi Watts, Emily Blunt, Julia Roberts.

 

CrossFit

845087c83811946c566427cca1f18cc8

Αν και δημιουργήθηκε πριν από δύο περίπου δεκαετίες, το CrossFit μπορεί μάλλον να χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο fitness trend των τελευταίων χρόνων. Βασισμένο στις αρχές της λειτουργικής προπόνησης και υποσχόμενο απίστευτα δυνατές (και θερμιδογόνες) προπονήσεις, χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, ασκήσεις από αθλήματα όπως η ενόργανη γυμναστική, ο στίβος και η άρση βαρών. Παράλληλα, δεν απαιτεί πολύ χρόνο από τον ασκούμενο, αφού τα WODs (Workout Of The Day) επενδύουν κυρίως στην ένταση της άσκησης (σε συνδυασμό με τη σωστή τεχνική της) και όχι στη διάρκειά της.

Stars που λατρεύουν το CrossFit: Jessica Biel, Cameron Diaz, Malin Akerman, Jessica Alba.

 

Δες ακόμα: Όσα πρέπει να κάνεις στην προπόνησή σου για να αλλάξεις για πάντα το σώμα σου