Φυσικά και δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είναι κάποιος single – εκτός από το να μην του αρέσει. Γιατί, όσο βασανιστικό είναι να είσαι σε μία σχέση που δεν σε γεμίζει, άλλο τόσο είναι να βγαίνεις κάθε τόσο από μία σχέση ενώ πίστευες πως «αυτή τη φορά, ήταν διαφορετικό».

Αν, λοιπόν, ανήκεις στην «μα-τι-κάνω-λάθος-και-δεν-επιβιώνει-καμία-σχέση-μου» κατηγορία, να τι είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να φταίει:

Εσύ.

Και, όταν λέμε εσύ, δεν εννοούμε όσα βλέπει ο Άλλος πάνω σου, αλλά όσα εσύ αναζητάς από τον Άλλο. Με λίγα λόγια: Μήπως απλά διαλέγεις πάντα τον λάθος τύπο;


Στη θεωρία

«Δεν είναι ο τύπος μου». Πόσες φορές το έχεις πει αυτό για κάποιον που σε φλέρταρε και δεν δοκίμασες ούτε καν να του δώσεις το τηλέφωνό σου; «Οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν ένα συγκεκριμένο είδος συντρόφου και αυτός είναι ένας κανόνας που πρέπει κανείς να σπάσει» λέει η ψυχολόγος Nikki Martinez, σημειώνοντας πως «με αυτόν τον τρόπο κατηγοριοποιούμε και τον ίδιο τον εαυτό μας, αποκλείοντας πολλές ευκαιρίες που στην πραγματικότητα μπορεί να αποδεικνύονταν πολύ καλύτερες από αυτό που εμείς θεωρούμε ότι μας ταιριάζει».


Σε λίγο πιο πρακτικό επίπεδο

Σύμφωνοι. Στα λόγια είναι εύκολο. Τι γίνεται με τα έργα όμως;

Αν πρέπει να σου δώσουμε μερικά πιο χρηστικά tips για όσα δεν πρέπει να κάνεις όταν γνωρίζεις κάποιον, αυτά είναι τα εξής:

-Μη δίνεις σημασία στο επάγγελμά του. Η δουλειά που κάνει κάποιος είναι πιθανό να είναι συνειδητή επιλογή του, άρα να λέει αρκετά πράγματα για τον χαρακτήρα του, είναι όμως εξίσου πιθανό να μην είναι. Και, φυσικά, το να επιμένεις να βγαίνεις μόνο με δικηγόρους/γυμναστές/ καλλιτέχνες ή αποκλειστικά με εκπροσώπους οποιουδήποτε άλλου επαγγελματικού κλάδου είναι προβληματικό, ελπίζουμε να το καταλαβαίνεις.

-Μην κολλάς στην ηλικία. Ένας σύντροφος λίγο μεγαλύτερος ή λίγο μικρότερος από τους προηγούμενους δεν είναι απαραίτητο να είναι ακατάλληλος. Στις ταινίες, τουλάχιστον, αυτό το κόλπο δουλεύει.

-Μη μένεις στην εμφάνιση. Ειδικά οι γυναίκες, είναι πιο πιθανό να ερωτευτούν κάποιον για την προσωπικότητά του, παρά για την εμφάνισή του. Αν όμως δεν τον γνωρίσεις, πώς θα γοητευτείς από την προσωπικότητά του;


Στην ουσία

Κι αν ούτε αυτά τα tips πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσουν, κράτα στο νου σου μόνο αυτό: «Ένας καλός σύντροφος» είναι η μόνη απάντηση που θα έπρεπε να σου ‘ρχεται στο μυαλό στην ερώτηση «Ποιος είναι ο τύπος σου;».

Ψάξε, λοιπόν, γι' αυτό.

 

Δες ακόμα: Γιατί χάνουμε το ενδιαφέρον μας όταν εκείνος δείχνει ότι ενδιαφέρεται υπερβολικά;