Μια σε γενικές γραμμές σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι βασική προϋπόθεση για την υγεία σου και για τη διατήρηση ενός όμορφου σώματος, ωστόσο, όπως μας αποκαλύπτει ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Νίκος Καφετζόπουλος, υπάρχουν μερικά «μαγικά» κόλπα που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις χωρίς να μπεις στη διαδικασία μίας αυστηρής δίαιτας.

 

1. Μείωσε τη ζάχαρη που «πίνεις»
Αντικατάστησε τα αναψυκτικά πλούσια σε ζάχαρη με νερό ή με light επιλογές και θα αποφύγεις περίπου 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

Extra tip: Πρόσθεσε στο νερό σου παγάκια, λεμόνι, μέντα ή φρούτα της αρεσκείας σου και φτιάξε ένα δροσιστικό και αποτοξινωτικό ρόφημα για να αποφύγεις την κατανάλωση αναψυκτικών.

 

2. Περιόρισε έξυπνα το αλκοόλ
Όταν μια περίσταση περιλαμβάνει την κατανάλωση αλκοόλ, τότε κάνε το εξής: μετά το πρώτο ποτό συνέχισε με ένα ποτήρι νερό, αντί να παραγγείλεις απευθείας ένα ακόμα κοκτέιλ, μπύρα ή κρασί. Αυτό θα μειώσει και την επιθυμία σου για απερίσκεπτη κατανάλωση chips και ξηρών καρπών.

Extra tip: Σε έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να προσθέτουν περισσότερο υγρό σε ένα χαμηλό και φαρδύ ποτήρι, από ό,τι σε ένα λεπτό και ψηλό. Aκόμη και οι έμπειροι barmen!

 

3. Σκέψου τον εαυτό σου όπως θέλεις να είναι
Έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να χάσεις βάρος, εάν ονειρεύεσαι συνεχώς τον νέο, αδύνατο εαυτό σου. Και, όσο πιο αληθινή είναι η εικόνα που δημιουργείς στο μυαλό σου, τόσο πιο έντονη θα είναι η επιθυμία σου να την πραγματοποιήσεις.

Extra tip: Κρέμασε ένα παλιό αγαπημένο φόρεμα ή τζιν σε ένα σημείο όπου θα το βλέπεις κάθε μέρα και το «βραβείο» θα σου δίνει συνεχές κίνητρο!

 

4. Κάνε yoga
Οι γυναίκες που κάνουν yoga τείνουν να ζυγίζουν λιγότερο, σύμφωνα με μια μελέτη της Αμερικανικής Διαιτολογικής Εταιρείας. Γιατί; Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ηρεμία και η αυτογνωσία που αναπτύσσεται μέσω της συγκεκριμένης μορφής άσκησης μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντισταθούν στην υπερκατανάλωση τροφής.

Extra tip: Παράλληλα, βγες στο πιο κοντινό πάρκο της γειτονιάς σου και τρέξε για μισή ώρα κάθε δεύτερη μέρα. Θα σε βοηθήσει όχι μόνο να χάσεις κιλά αλλά και να αποβάλλεις το άγχος και τη φόρτιση της ημέρας, με αποτέλεσμα να αποφύγεις πιθανότατα και την υπερφαγία που προκαλεί το στρες.

 

5. Πιες πράσινο τσάι
Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί επίσης να είναι μια καλή στρατηγική για την απώλεια βάρους. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι επιταχύνει το μεταβολισμό χάρη στις κατεχίνες και αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Extra tip: Τώρα το καλοκαίρι, μπορείς απλώς να χτυπήσεις το ζεστό τσάι με παγάκια για να φτιάξεις το δικό σου ice tea.

 

Θυμήσου το πρώτο μέρος με άλλα 5 tips για να χάσεις βάρος χωρίς να κάνεις δίαιτα.

 

Δες ακόμα...

Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για τέλεια πόδια και γλουτούς

Πριν την παραλία: 5 Άγγελοι της Victoria’s Secret μοιράζονται τα καλύτερα body tips

 

Ευχαριστούμε για τη βοήθειά του τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Νίκο Καφετζόπουλο

Kafetzopoulos Nikos 1

Νίκος Καφετζόπουλος
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Nutribase Nutrition
213 002 48 54 | 6942 84 24 63 | info@nutribase.gr | www.nutribase.gr | Γρηγορίου Λαμπράκη 19, Γλυφάδα