Η λιπαρότητα στο πρόσωπο είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες και η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι επιδεινώνεται – με αποτέλεσμα εκείνη τη μόνιμη, ενοχλητική γυαλάδα στο μέτωπό μας.

«Η αύξηση της εξωτερικής θερμοκρασίας κατά 1 μόνο βαθμό προκαλεί περίπου 10% αύξηση της λιπαρότητας» εξηγεί στο περιοδικό Glamour η διάσημη αισθητικός Renee Rouleau, με πολλούς celebrities ανάμεσα στους πελάτες της στη Νέα Υόρκη.

Κι ενώ η ζέστη λειτουργεί ως φυσικό διεγερτικό για τους σμηγματογόνους αδένες, με αποτέλεσμα την υπερλειτουργία τους, το να κρατάμε το δέρμα μας δροσερό είναι (προφανώς) μία λύση. Η συμβουλή της Renee Rouleau; Να διατηρούμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την περιποίηση του προσώπου μας στο ψυγείο και να πλένουμε το πρόσωπό μας με κρύο ή έστω με χλιαρό νερό.

 

spas landing 2

Η skin care expert Renee Rouleau

 

Extra tip: Θυμήσου ότι το μακιγιάζ και η υπερβολική χρήση προϊόντων επιβαρύνουν το ήδη λιπαρό δέρμα. Προσπάθησε να βάφεσαι λιγότερo, να καθαρίζεις καλά το πρόσωπό σου και διάλεξε προϊόντα με μη λιπαρή σύσταση (ειδικά όσον αφορά το αντηλιακό, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να παραλείπεις).

 

Δες ακόμα...

Ζεστό ή κρύο ντους; Τα οφέλη και των δύο

Kim Kardashian: Σου δείχνει, step by step, πώς θα κάνεις το μακιγιάζ και το χτένισμά της