Το όνειρο όλων των κοριτσιών είναι το ... αψεγάδιαστο πρόσωπο. Και μην μου πείτε πως κάνω λάθος, γιατί δεν φαντάζομαι πως υπάρχει γυναίκα που θέλει να έχει σπυράκια, πανάδες ή κοκκινίλες.

Μου ζητάτε συχνά να σας αποκαλύψω τα beauty καλοκαιρινά μου μυστικά, οπότε voilà:

* Δεν πειράζω ποτέ, μα ΠΟΤΕ, μόνη μου τα σπυράκια που βγάζω στο πρόσωπο. Μπορεί να είναι μικρά ή μεγαλύτερα, εσωτερικά ή έτοιμα να... εκραγούν. Δεν έχει σημασία. Τα αφήνω όπως είναι μέχρι να πάω στον δερματολόγο μου. Να ξέρετε πως κάθε φορά που τα πειράζετε με τα χέρια σας, το μόνο που καταφέρνετε είναι να τα μολύνετε.

* Κάνω καθαρισμό ακριβώς πριν ξεκινήσω τις διακοπές αλλά και κατευθείαν μόλις επιστρέψω πίσω. Με τον ήλιο, την υγρασία, τον ιδρώτα και τα αντηλιακά φράζουν οι πόροι και γεμίζουν σμήγμα που πρέπει να αφαιρεθεί.

* Δεν φοράω και ενυδατική κρέμα και αντηλιακό ταυτόχρονα. Οι πολλές κρέμες και ο συνδυασμός τους, μόνο καλό δεν κάνουν. Το πρωί φοράω την αντηλιακή μου κρέμα (με 50 δείκτη προστασίας) και μετά την παραλία την ενυδατική.

* Το βράδυ, αν νιώσω ότι το δέρμα μου είναι πιο λιπαρό απ’ ό,τι συνήθως, αφού πλύνω με σαπούνι το πρόσωπο μου, βάζω σε ένα βαμβάκι λίγο οινόπνευμα και το περνάω σε όλο το πρόσωπο.

* Έχω πάντα στις διακοπές μαζί μου τις κρέμες που μου έχει δώσει ο δερματολόγος και βάζω μόνο αυτές. Μου έχει δώσει και μια για να βάζω τοπικά αν βγάλω κάποιο σπυράκι.

* Είμαι ιδιαίτερα προσεκτική με τα διάφορα scrub. Το καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση να βγάλουμε πανάδες αν χρησιμοποιούμε πολλά προϊόντα για pilling.

* Αποφεύγω το μακιγιάζ, δεν φοράω καθόλου make up και, το βράδυ, ακόμη κι αν δεν έχω βαφτεί καθόλου, καθαρίζω καλά το πρόσωπό μου πριν κοιμηθώ.

Άλλωστε το μαύρισμα είναι από μόνο του αρκετό γα να είμαστε σέξι το καλοκαίρι :)

 

Δείτε ακόμα: Τα 5 πράγματα που κάνω πριν κοιμηθώ (και τα δικά μου μικρά μυστικά ομορφιάς)

Βρείτε περισσότερα beauty tips μου εδώ.