Την εποχή της Kim Kardashian και των beauty bloggers, σχεδόν κάθε γυναίκα γνωρίζει τεχνικές μακιγιάζ που κάποτε ήξεραν μόνο οι επαγγελματίες makeup artists. Μήπως όμως η υπερβολική εξοικείωση με αυτές τις τεχνικές μάς έχει οδηγήσει σε λάθη που τελικά μας κάνουν κάθε άλλο παρά πιο όμορφες; Το βρετανικό site byrdie ρώτησε επαγγελματίες makeup artists τι θα ήθελαν να δουν τις γυναίκες να σταματήσουν να κάνουν στο μακιγιάζ τους. Και αυτές ήταν μερικές από τις απαντήσεις:

«Θα ήθελα να σταματήσω να βλέπω υπερβολικά βαμμένα και “καλοσχεδιασμένα” φρύδια. Κάθε φορά που το βλέπω, θυμώνω! Θα συμβούλευα τις γυναίκες να δοκιμάσουν κάτι πιο φυσικό και “μαλακό”» - Romy Soleimani, beauty director του beauty.com.

«Θα ήθελα οι γυναίκες να βάζουν λιγότερο makeup. Κάτι που δείχνει ωραίο στις φωτογραφίες δεν σημαίνει ότι είναι ωραίο και στην πραγματικότητα. Πιστεύω ότι apps όπως το Facetune κάνουν τις γυναίκες να έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες και τελικά να προσπαθούν να πετύχουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους ως ιδανικό βάζοντας περισσότερα προϊόντα στο πρόσωπό τους. Θα τις συμβούλευα να χρησιμοποιούν μικρότερες ποσότητες makeup. Το δέρμα μας έχει πόρους, έχει γραμμές έκφρασης, έχει ατέλειες. Πιστεύω ότι πρέπει να προσπαθούμε να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, αλλά παράλληλα η εικόνα μας να είναι ανθρώπινη και φυσική, όχι σαν ζωγραφιά» - Fiona Stiles, celebrity makeup artist.

«Θα ήθελα να σταματήσω να βλέπω τεχνικές όπως το contouring και το strobing στο καθημερινό μακιγιάζ. Αφήστε το δέρμα σας να αναπνεύσει. Αν ξοδεύετε πολύ χρόνο στο να κρύβετε ατέλειες από το πρόσωπό σας, ίσως ένα ραντεβού με τον δερματολόγο να ήταν μια καλύτερη λύση»- Daniel Martin, celebrity makeup artist.