Επειδή το θέμα «φρύδια» μπορεί είτε να μας απογειώσει είτε να μας... καταστρέψει, αυτή τη φορά απευθύνθηκα στον beauty expert Πάνο Καλλίτση.

Συχνά κάνουμε πολλά λάθη -έχω κάνει κι εγώ αρκετά κατά καιρούς- και η αλήθεια είναι πως τα λάθος φρύδια μπορούν να αλλοιώσουν το πρόσωπό μας. Οι ερωτήσεις λοιπόν είναι πολλές: Ποια είναι τα «σωστά» φρύδια; Τι χρώμα πρέπει να είναι; Πρέπει να είναι παχιά ή λεπτά; Πώς θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε το τέλειο βλέμμα;\

Ιδού όλες οι απαντήσεις από τον Πάνο Καλλίτση:

Τα φρύδια είναι μια σπουδαία υπόθεση για το πρόσωπο, αφού καθορίζουν το βλέμμα αλλά και τη δυναμική ενός προσώπου. Οι τάσεις της μόδας πολλές φορές επιβάλλουν την ομοιομορφία, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Τα φρύδια δηλαδή δεν είναι απαραίτητο πάντα να έχουν την ίδια απόχρωση με τα μαλλιά. Για παράδειγμα, σε μια κοκκινομάλλα είναι πολύ ωραίο η απόχρωση των φρυδιών της να είναι, αν όχι ίδια, παραπλήσια με την απόχρωση των μαλλιών της. Βέβαια, για να πετύχουμε μια ομοιομορφία θα πρέπει σαφώς να λάβουμε υπόψη την απόχρωση της επιδερμίδας και των μαλλιών.

Από την άλλη, πριν από μερικά χρόνια που ήταν μεγάλη τάση τα 70s, βλέπαμε ξανθές με σβησμένα φρύδια. Αυτό απαιτεί έντονο μακιγιάζ στην καθημερινότητα γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι άτονο. Θα ήταν ορθό λοιπόν να επιλέγουμε την απόχρωση των φρυδιών όσο το δυνατό πιο κοντά στη φυσική απόχρωση του δέρματος και των μαλλιών. 

Σε μια καστανή γυναίκα με έντονα, χοντρά φρύδια θα είναι συμβατό ένα χρώμα στα φρύδια δυο τόνους πιο ανοιχτό από τα μαλλιά της. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μελαχρινές.

Extra tip: Προσοχή! Για να βάψουμε τα φρύδια τοποθετούμε λίγη βαφή σε μια μπατονέτα, την τοποθετούμε προσεκτικά στα φρύδια και την αφήνουμε για 3' με 5' λεπτά το πολύ!

Τέλος, σε ό,τι αφορά το σχήμα των φρυδιών θα πρέπει σαφώς να έχουμε πάντα στο νου μας πως θα πρέπει να μην λαμβάνουμε τόσο υπόψη μας την τάση της μόδας, αλλά τις αναλογίες του προσώπου, δηλαδή το σχήμα των ματιών, των χειλιών και των ζυγωματικών. Θα πρέπει δηλαδή να διαφυλάξουμε την αρμονία των χαρακτηριστικών του προσώπου. Κι εκεί είναι που θα πρέπει να απευθυνθούμε στον ειδικό έτσι ώστε να μας βοηθήσει να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα και άρα να αποκτήσουμε το τέλειο βλέμμα!