Τα μυστικά σε ένα μακιγιάζ για την εξαφάνιση των μαύρων κύκλων είναι πάντα ευπρόσδεκτα! Η εμφάνισή τους βέβαια δεν οφείλεται πάντα σε κούραση ή σε ξενύχτι, αλλά πολλές φορές -ίσως και τις περισσότερες- οφείλεται στα γονίδια! Ωστόσο, το να πίνουμε πολύ νερό και να ακολουθούμε μια σωστή διατροφή σίγουρα θα μας βοηθήσει να έχουμε ένα σταθερά θετικό αποτέλεσμα. Τώρα, εάν θέλουμε να απαλλαγούμε από το «κουρασμένο» βλέμμα στη στιγμή, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τα σωστά makeup tips!

Η αλήθεια είναι πως πολλά κορίτσια βάζουν όποιο concealer βρουν μπροστά τους. Αυτό είναι τεράστιο έγκλημα, γιατί τοποθετώντας μια λάθος απόχρωση του concealer στους μαύρους κύκλους, το μόνο που θα καταφέρουμε να κάνουμε είναι να τους τονίζουμε ή να τους μετατρέψουμε από μαύρους σε... γκρι.

Να λοιπόν τα σωστά tips, τα οποία μου έδωσε η makeup artist Θεώνη Στραβοκεφάλου:

1. Αφού περάσουμε την ενυδατική μας κρέμα (ό,τι πιο σημαντικό πριν το μακιγιάζ)...

2. Φτιάχνουμε τα φρύδια μας και το μακιγιάζ των ματιών. (Ξεκινάμε από εκεί γιατί έτσι κι αλλιώς θα πέσουν υπολείμματα από τις σκιές κάτω από τα βλέφαρα και θα μουτζουρωθούμε)

3. Όταν τελειώσουμε εντελώς με τα μάτια, παίρνουμε το αγαπημένο μας πινέλο «σκούπα» και σκουπίζουμε ό,τι έχει πέσει από κάτω. (Αν για κάποιο λόγο έχουμε λερωθεί πολύ, καθαρίζουμε την περιοχή κάτω από τα μάτια με ένα υγρό μαντηλάκι)

4. Διαλέγουμε ένα υγρό concealer που να έχει λίγο πορτοκαλί γιατί εξουδετερώνει το μπλε-μωβ (ό,τι πρέπει για τους κύκλους). Το τοποθετούμε κάτω από τα μάτια, χωρίς να φτάνουμε στο πόδι της χήνας, γιατί υπάρχουν οι λεπτές γραμμές και μπορεί να «σπάσει» το μακιγιάζ. Προσοχή: Δεν το «τραβάμε» ΠΟΤΕ, απλά το ταμπονάρουμε βάζοντάς το εκεί που πρέπει! Αν το «τραβάμε» -είτε με το δάχτυλο είτε με ένα πινέλο- στην ουσία παίρνουμε το προϊόν και δεν κάνουμε καθόλου δουλειά!

5. Με ένα hightlighter κάνουμε ένα τρίγωνο από την εξωτερική γωνία του ματιου προς τη μύτη και δίνουμε φως.. Τελειώνουμε ταμποναριστά με λίγη πούδρα (loose) κάτω από τα μάτια και συνεχίζουμε το υπόλοιπο makeup!

Extra tip: Με ωραία βάση, ένα κόκκινο κραγιόν και μπόλικη μάσκαρα, το αποτέλεσμα θα είναι αψεγάδιαστο!

Extra tip #2: Όταν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους, τότε μπορούμε πριν από το concealer να βάλουμε ταμποναριστά... κόκκινο κραγιόν, αλλά ΛΙΓΟ και να συνεχίσουμε μετά κανονικά τα βήματα όπως τα είπαμε!

Έτοιμες κορίτσια ;-)