Έχουμε οι περισσότερες περάσει από τη φάση που θέλουμε να μακρύνουμε τα μαλλιά μας και δεν τα καταφέρνουμε με τίποτα. Και δύο είναι οι βασικοί λόγοι που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο: Είτε είμαστε απλώς... ανυπόμονες, είτε τα μαλλιά μας είναι δεν είναι υγιή.

Να λοιπόν τα μυστικά που έχω μάθει από τους επαγγελματίες hair stylists όλα αυτά τα χρόνια και θα σε βοηθήσουν αν βρίσκεσαι σε μια παρόμοια κατάσταση:

Μην το παρακάνεις με το λούσιμο
Τα σαμπουάν καθαρίζουν τα μαλλιά μας, αλλά παράλληλα αφαιρούν από την τρίχα τα φυσικά της έλαια, κάτι που με τη σειρά του κάνει τα μαλλιά μας να μη μακραίνουν. Γι’ αυτό καλό θα είναι να μη λούζεσαι πιο συχνά από 3 φορές την εβδομάδα.

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση
Ακριβώς λόγω της παραπάνω συνέπειας της χρήσης σαμπουάν, πρέπει να χρησιμοποιούμε conditioner ή και ενυδατική μάσκα σε κάθε λούσιμο. Αυτά τα προϊόντα αναπληρώνουν την υγρασία της τρίχας και τη βοηθούν να παραμένει υγιής, δηλαδή να μακραίνει πιο γρήγορα. Ανάλογα με το πόσο ξηρά είναι τα μαλλιά σου, χρησιμοποίησε επίσης λαδάκια και άλλα ενυδατικά προϊόντα μετά το λούσιμο.

Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με κρύο νερό
Αφού λουστείς, μην ξεχνάς πάντα να κάνεις ένα τελευταίο ξέπλυμα με κρύο νερό. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάς να κλείσουν τα λέπια της τρίχας (που έχουν ανοίξει με το ζεστό νερό για να διεισδύσουν τα προϊόντα) και έτσι κλειδώνεις μέσα την υγρασία. Το κρύο τονώνει επίσης την επιδερμίδα μας, οπότε μια μικρή... ψυχρολουσία στο τέλος ενός καυτού μπάνιου είναι ευεργετική!

Πρόσεξε τη διατροφή σου (ή δοκίμασε συμπληρώματα διατροφής)
Όπως γενικώς η ομορφιά, έτσι και τα λαμπερά, υγιή (και τελικά μακριά) μαλλιά, ξεκινούν από τη διατροφή μας! Τα μαλλιά μας χρειάζονται διάφορες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούμε να πάρουμε μέσω της διατροφής μας, με την κατανάλωση αυτών των «μαγικών» τροφών . Αν παρ’ όλα αυτά, η διατροφή σου δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες σου, τα ειδικά συμπληρώματα που θα βρεις στα φαρμακεία θα σε βοηθήσουν.

Απόφυγε το σπάσιμο της τρίχας
Αν θέλεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου, πρέπει να αποφεύγεις οτιδήποτε τα ταλαιπωρεί και τα κάνει να σπάνε. Έντονο βούρτσισμα, styling, βαφές και σφιχτές αλογοουρές είναι μερικά από όσα πρέπει να αποφεύγεις.

Προτίμησε μια σατέν μαξιλαροθήκη
Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες δημιουργούν τριβή ανάμεσα στο ύφασμα και τα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα αυτά να φριζάρουν, να μπερδεύονται και να σπάνε. Ένα ύφασμα γυαλιστερό, για παράδειγμα σατέν ή μεταξωτό, θα αφήνει την τρίχα να γλιστράει στη μαξιλαροθήκη, αποτρέποντας το φριζάρισμα και το σπάσιμο. Άσε που οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες κάνουν (για τον ίδιο λόγο) καλό στην επιδερμίδα μας και προλαμβάνουν τη δημιουργία ρυτίδων!

Μην ξεχνάς το «καθάρισμα»
Εντάξει, θέλουμε να μακρύνουμε τα μαλλιά μας, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ωραίο στα πολύ μακριά μαλλιά που δείχνουν «καμένα» ή «ξεφτισμένα». Γι’ αυτό λοιπόν, φρόντισε να καθαρίζεις λίγο τις άκρες (αφαιρώντας περίπου 1 εκατοστό μήκους) κάθε 10-12 εβδομάδες, αποφεύγοντας τη δημιουργία ψαλίδας.

Αντιμετώπισε τα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής
Θυμήσου ότι η υγεία της τρίχας ξεκινά από την επιδερμίδα του κεφαλιού. Γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να ευθύνονται για διάφορα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής, όπως δερματίτιδες. Αν λοιπόν έχεις την υποψία ότι υποφέρεις από κάποια ευαισθησία, συμβουλεύσου έναν δερματολόγο, ο οποίος θα σου προτείνει ειδικά προϊόντα περιποίησης ή την κατάλληλη θεραπεία.