Δεν ξέρω τι έχουμε πάθει σχεδόν όλες οι γυναίκες, αλλά ας μην κρυβόμαστε. Όλες έχουμε εμμονή με τα χείλη μας. Όσο μεγάλα κι αν είναι, πάντα θέλουμε μεγαλύτερα. Με αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση να τα βάφουμε τόσο πολύ που να φαινόμαστε αστείες και στη χειρότερη να αρχίσουμε να βάζουμε διάφορα ενέσιμα υλικά με αποτέλεσμα στο τέλος να παραμορφωνόμαστε. ΠΡΟΣΟΧΗ και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ λοιπόν! Υπάρχει τρόπος να αποκτήσεις μεγαλύτερα -αλλά φυσικά χείλη- στη στιγμή με τα σωστά κόλπα στο μακιγιάζ.

Ποια είναι αυτά;

Ρώτησα την make up artist Θεώνη Στραβοκεφάλου και μου έδωσε τα εξής tips:

1. Αφού βάλουμε το foundation σε όλο μας το πρόσωπο (όχι όμως κάτω απο τα μάτια), βάζουμε κανονικά και στα χείλη μας.

2. Παίρνουμε ένα highlighter και βάζουμε ελάχιστα στο V των χειλιών μας και πάνω στις 2 κάθετες γραμμούλες που ξεκινάνε απο το τέλος της μύτης και καταλήγουν στο V.

3. Στα ίδια ακριβώς σημεία βάζουμε ταμποναριστά με το δάχτυλο την αγαπημένη μας γυαλάδα. Επίσης λίγη! Έχουμε ήδη καταφέρει να φαίνονται μεγαλύτερα τα χείλη μας γιατί τους δώσαμε φως!

4. Παίρνουμε το μολύβι μας και ξεκινάμε να πατάμε πάνω στο δικό μας περίγραμμα - και όχι έξω από αυτό (γιατί, όπως είπαμε, φαίνονται ήδη μεγαλύτερα).

5. Σβήνουμε προς τα μέσα το μολύβι και πριν βάλουμε το κραγιόν μας, βάζουμε πούδρα, μετά το κραγιόν και μετά ξανά πούδρα για να έχουμε ένα αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια.

6. Ενώ έχουμε ένα ματ αποτέλεσμα... βάζουμε πραγματικά ελάχιστο gloss διάφανο -όχι στο κέντρο των χειλιών μας (όπως κάνουμε σχεδόν όλες) αλλά μόνο στο περίγραμμα και όχι σε όλο, αλλά στο μισό!

Δοκίμασε κι εσύ αυτά τα tips για να έχεις μεγαλύτερα χείλη, τα οποία θα φαίνονται φυσικά και όχι ... αστεία.