Αν και λατρεύω το natural make up -ή ακόμη και το no make up- αυτήν την περίοδο έχω κολλήσει με την πιο exotic εκδοχή του smokey eyes.

 

doukissa nomikou colored pencil

 

Colored pencils, μια τάση που ήρθε για να μείνει, αλλά και να καταρρίψει το πολυφορεμένο μονόχρωμο στυλ που βλέπαμε τον τελευταίο καιρό! Δηλαδή η τάση θέλει έντονα βαμμένα μάτια, όχι όμως με τις κλασικές αποχρώσεις του μαύρου ή του καφέ, αλλά με κάποιο χρωματιστό μολύβι σε αποχρώσεις του μπλε, του τιρκουάζ, του βεραμάν κ.ο.κ.

Βέβαια, θέλει μεγάλη προσοχή έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μην βγει ...αστείο! Ο εμπνευστής και δημιουργός του συγκεκριμένου μακιγιάζ για το ΟΛΑ, Παντελής Τουτουντζής, μου είπε πως το Νο1 κόλπο είναι να συνδυάσουμε τις ζεστές αποχρώσεις στο άνω βλέφαρο με τις ψυχρές στο κάτω. Αυτό θα κάνει ακόμη πιο σύγχρονο και μοδάτο το αποτέλεσμα.

 

doukissa nomikou colored smokey eyes ola

 

Επίσης πρέπει να προσέξουμε η βάση του μακιγιάζ να είναι ελαφριά και να έχει μια peach απόχρωση για να έρθει σε αντίθεση με το χρωματιστό μολύβι. Φυσικά, προσέχουμε να μην υπερβάλουμε με το μολύβι ή το eyeliner, γιατί τα χρώματα θέλουν σωστές ποσότητες για να μην βγουν λάθος!

Οι πιο τολμηρές μπορούν να τονίσουν τις βλεφαρίδες με χρωματιστή μάσκαρα, αν και οι πιθανότητες να φαίνεται υπερβολικό το αποτέλεσμα είναι μεγάλες. Όποτε μεγάλη προσοχή!!! Τέλος, το συγκεκριμένο μακιγιάζ θέλει μικρές ποσότητες πούδρας, κρεμώδες ρουζ και χείλη σε παστέλ αποχρώσεις.

Extra tip: Το συγκεκριμένο μακιγιάζ ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, είτε είναι ξανθές είτε είναι μελαχρινές, είτε έχουν κάστανα μάτια είτε έχουν ανοιχτόχρωμα. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα χρωματιστά μολύβια δημιουργούν μια ωραία αντίθεση στα καστανά μάτια ενώ τονίζουν με μοναδικό τρόπο τα ανοιχτόχρωμα μάτια και τα κάνουν να φαίνονται μεγαλύτερα.