Μ' αυτά και μ' αυτά, φτάσαμε κιόλας στην Πρωτοχρονιά. Και εκτός από τη λίστα που θα φτιάξουμε αύριο με τους νέους στόχους για το 2017 (stay tuned), θα πρέπει να σκεφτούμε για άλλη μία φορά τι θα βάλουμε στο ρεβεγιόν αλλά και πώς θα βάφουμε/χτενιστούμε.

Σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ, ρώτησα τη γνώμη της makeup artist Θεώνης Στραβοκεφάλου, η οποία μου είπε τα εξής: «Φεύγοντας από τα Χριστούγεννα, αφήνουμε το κόκκινο κραγιόν λίγο στην άκρη, όχι γιατί δεν μπορούμε να το βάλουμε, αλλά γιατί το βάλαμε την προηγούμενη εβδομάδα και πρέπει να κάνουμε τη διαφορά... Πάμε λοιπόν να παίξουμε με τα μπορντό-βυσσινί μολύβια μας!».

 

Τα βήματα της Θεώνης για να κάνουμε το τέλειο γιορτινό μακιγιάζ:

-Αφού πρώτα ξεκινήσουμε από τα φρύδια, βάζουμε βάση στο κινητό βλέφαρο.

-Περνάμε μια καφέ απαλή σκιά σε όλο το πάνω βλέφαρο (προσοχή: να μην είναι σκούρο καφέ, αλλά ανοιχτό).

-Βάζουμε αρκετή mascara για να έχουμε έντονο βλέμμα.

-Αφού περάσουμε το foundation σε όλο το πρόσωπο, παίρνουμε ένα κοφτό πινέλο και περνάμε την πούδρα -σε έναν τόνο πιο σκούρο από το αυτί μας- διαγώνια κάτω από τα μήλα.

-Βάζουμε ρουζ στην περιοχή των μήλων (όχι χρώμα, καλύτερα φως σε αυτό το μακιγιάζ)

-Τέλος, βάζουμε πρώτα ένα μπορντό σκούρο μολύβι (που να μην καφετίζει) στο περίγραμμα των χειλιών μας. Στη συνέχεια, βάζουμε ένα βυσσινί μολύβι πάνω στο μπορντό (χωρίς όμως να το κρύψουμε εντελώς) και το σβήνουμε προς το κέντρο των χειλιών μας. Σε αυτό το σημείο βάζουμε διάφανη πούδρα (για να μην αλλάξουμε το χρώμα) και μετά βάζουμε στο κέντρο, στο σημείο που δεν υπάρχει μολύβι, πιο ανοιχτό κραγιόν (κόκκινο) και από πάνω την ίδια πούδρα.