Το βρετανικό Marie Claire ζήτησε από κορυφαίους makeup artists να αποκαλύψουν μερικά όχι τόσο γνωστά tricks που οι ίδιοι χρησιμοποιούν για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

-«Αν, όταν απλώνεις το makeup σου, βλέπεις να δημιουργεί σε κάποια πιο ξηρά σημεία του προσώπου σου “μπαλώματα”, ακολούθησε την εξής διαδικασία: Βάλε ενυδατική κρέμα στο συγκεκριμένο σημείο, στη συνέχεια βάλε primer και μετά άπλωσε μικρή ποσότητα από το foundation. Θυμήσου ότι όσο περισσότερο βάλεις, τόσο πιο εμφανή θα είναι τα μπαλώματα»- Laura Geller.

-«Για να κρατήσω το δέρμα ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, αναμειγνύω λίγο serum ή ενυδατική κρέμα με το foundation. Αυτό επίσης δίνει ένα λίγο πιο ελαφρύ αποτέλεσμα στο makeup, για πιο ελαφριά κάλυψη και φυσική λάμψη»- Francesca Neill.

-«Όταν θέλεις το ρουζ σου να διαρκέσει πολλές ώρες, προτίμησε ένα σε μορφή gel το οποίο θα χρησιμοποιήσεις κάτω από την πούδρα ή το bronzer σου» – Petra Strand.

-«Χρησιμοποίησε ένα πινελάκι σκιάς και όχι αυτό που χρησιμοποιείς για το ρουζ για να απλώσεις καλύτερα το highlighter ή και το concealer»- Fred Letaileur.

- «Το να ξαναπερνάς με πούδρα το πρόσωπό σου λίγες ώρες αφού κάνεις το μακιγιάζ σου για να καταπολεμήσεις τη λιπαρότητα, δημιουργεί ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα και κάνει το foundation να “σπάει” και να μη δείχνει ομοιόμορφο και λαμπερό. Αντ’ αυτού, προτίμησε να χρησιμοποιήσεις ένα fixing spray» - Francesca Neill.