Χθες σου έγραψα 6 μυστικά για να δείχνεις νεότερη και σήμερα, όπως σου υποσχέθηκα, έχω άλλα 7. Δεν θα καθυστερήσω άλλο λοιπόν!

-Να φοράμε πάντα αντηλιακό
Και όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάζουμε αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι στην παραλία (και μάλιστα μόνο το διάσημα 12-4 που... «ο ήλιος καίει», όπως λένε οι περισσότεροι). Πρέπει οπωσδήποτε να βάζουμε αντηλιακό καθημερινά, ακόμα και τον χειμώνα! Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται βέβαια να βάζουμε 50άρι: Αν απλώς σε βλέπει ο ήλιος για ένα 20λεπτο την ώρα που είσαι στο δρόμο για τη δουλειά, μπορείς απλώς να φοράς μια ενυδατική κρέμα που να έχει και δείκτη προστασίας.

-Να μην ξεχνάμε τα χέρια και το ντεκολτέ μας
Κορίτσια, αυτό είναι super SOS! Τα χέρια μας και το ντεκολτέ μας είναι πολύ ευαίσθητα και επιρρεπή στα σημάδια του χρόνου. Πρέπει να τα προσέχουμε, να τους βάζουμε αντηλιακό και να τα ενυδατώνουμε καθημερινά, όπως ακριβώς κάνουμε και με το πρόσωπό μας!

-Να κοιμόμαστε καλά
Ο ύπνος είναι η διαδικασία μέσα από την οποία ο οργανισμός μας αναπληρώνει τις δυνάμεις του και το δέρμα μας στην κυριολεξία αναγεννιέται μέσω της κυτταρικής ανάπλασης. Επίσης, ο καλός ύπνος είναι σημαντικός για να αποφεύγουμε τους κύκλους κάτω από τα μάτια, που μας κάνουν να δείχνουμε κουρασμένες και, συνεπώς, πιο μεγάλες.

-Να ενυδατώνουμε το πρόσωπό μας πριν στεγνώσει εντελώς
Αυτό το μικρό μυστικό είναι κάτι που πολλοί δεν ξέρουν: Όταν απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα αμέσως μόλις πλύνεις και σκουπίσεις (ταμποναριστά πάντα!) το πρόσωπό σου, «κλειδώνεις» την υγρασία στην επιδερμίδα σου. Αντιθέτως, αν περιμένεις μέχρι η υγρασία να εξατμιστεί εντελώς, μαζί θα χαθεί και ένα μέρος της φυσικής υγρασίας της επιδερμίδας σου.

-Να αποκτήσουμε ένα λευκό χαμόγελο
Ένα λευκό χαμόγελο κάνει πάντα ένα πρόσωπο να δείχνει πιο λαμπερό και νεανικό. Αντιθέτως, τα κιτρινισμένα δόντια μπορούν να μας κάνουν να δείχνουμε πιο μεγάλοι. Η λύση; Δεν σου λέω να αποφύγεις τον καφέ ή το κόκκινο κρασί, αλλά προσπάθησε να πλένεις τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα, να χρησιμοποιείς νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και, προς θεού, να μην καπνίζεις! Λευκαντικές οδοντόκρεμες, ένας καλός καθαρισμός κάθε 6μηνο στον οδοντίατρο και ήπιες διαδικασίες λεύκανσης μπορούν επίσης να βοηθήσουν σημαντικά!

-Να μην βγάζουμε υπερβολικά τα φρύδια μας
Το είχα γράψει και παλιότερα: Ένα από τα πιο σημαντικά tricks για να δείχνουμε μικρότερες είναι τα έντονα φρύδια! Προσπάθησε να διατηρείς το πάχος τους (δηλαδή να βγάζεις ΜΟΝΟ τις τριχούλες που είναι μακριά από τη φυσική γραμμή των φρυδιών σου) και να τα τονίζεις ελαφρώς κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ σου. Προσοχή: Τα έντονα βαμμένα φρύδια, που φαίνονται δηλαδή «ζωγραφισμένα» και όχι φυσικά, είναι πολύ αντιαισθητικά!

-Να προσέχουμε τα μαλλιά μας
Τα ταλαιπωρημένα, αφυδατωμένα ή «καμένα» μαλλιά κάνουν μια γυναίκα να δείχνει μεγαλύτερη. Αντιθέτως, τα υγιή και λαμπερά μαλλιά είναι ένα τεράστιο μυστικό για να δείχνουμε πιο νέες. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις: Προσπάθησε να αποφεύγεις το styling με θερμότητα όταν δεν είναι εντελώς απαραίτητο, διάλεξε καλά προϊόντα για τα μαλλιά σου (και όχι το πρώτο σαμπουάν που θα βρεις μπροστά σου στο ράφι του σούπερ μάρκετ), και κάνε συχνά μάσκες ενυδάτωσης. (Θυμήσου πώς ακριβώς πρέπει να εφαρμόζεις τη μάσκα!)