Έφτασε η ώρα να διανύσεις μια απο τις πιο ευχάριστες περιόδους της ζωής σου; Κάν' το με χαρά, ενθουσιασμό, μεράκι και ΚΑΘΟΛΟΥ άγχος. Εάν βάλεις σωστό προγραμματισμό και καλή διάθεση θα τα κάνεις όλα τέλεια -και φυσικά- στην ώρα τους! Γιατί, κακά τα ψέματα, αυτήν την περίοδο της προετοιμασίας θα τη θυμάσαι με νοσταλγία. Αν το σκεφτείς, το μυστήριο του γάμου κρατάει ελάχιστα και το πάρτι που ακολουθεί μερικές μόνο ώρες, η προετοιμασία όμως κρατάει μήνες! Αυτή η προετοιμασία λοιπόν έχει όλη τη γλύκα!

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κλείσεις σχετικά νωρίς είναι φυσικά το νυφικό σου αλλά και τον επαγγελματία make up artist που θα επιμεληθεί εκείνη τη μέρα το beauty look σου. Και γιατί λέω ότι πρέπει να τον κλείσεις σχετικά νωρίς; Γιατί, από τη μία, αν το κάνεις την τελευταία στιγμή μπορεί να μην μπορεί ή να είναι κλεισμένος για κάποιον άλλον γάμο και, από την άλλη, μην ξεχνάς πως θα πρέπει να κάνεις μερικά δοκιμαστικά για να έχεις καταλήξει από πριν τι ακριβώς θέλεις. Προτείνω να μην κάνεις πειράματα εκείνη τη μέρα. ;-p

Ρώτησα λοιπόν την makeup artist Θεώνη Στραβοκεφάλου για το νυφικό μακιγιάζ, τα δοκιμαστικά αλλά και το κόστος και της ζήτησα να μας δώσει και άλλα έξυπνα tips σχετικά με εκείνη τη μέρα. Μου είπε χαρακτηριστικά πως «την ημέρα του γάμου μας το πρόσωπό μας πρωταγωνιστεί. Εκεί φαίνεται όλη μας η αυτοπεποίθηση και η λάμψη. Οπότε, μαζί με το νυφικό -ναι, ναι, από τόσο νωρίς- ψάχνουμε να βρούμε και το ποιος/ποια makeup artist μας ταιριάζει καλύτερα. Δεν είναι δύσκολη διαδικασία αφού πλέον με τα social media μπορούμε να δούμε τις δουλειές πολλών επαγγελματιών». Στη συνέχεια της είπα πως αυτό που θέλουμε για εκείνη την ημέρα είναι να είμαστε αλλά και να φαινόμαστε λαμπερές και ξεκούραστες. Μου τόνισε πως «το μακιγιάζ μας ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ΔΕΝ θα είναι υπερβολικό. Θέλουμε ένα chic αποτέλεσμα χωρίς όμως να είναι αδιάφορο. Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε είναι να ζητήσουμε έντονα χρώματα και έντονες αντιθέσεις. Είναι απαραίτητο να υπάρχει αρμονία και να παίξουμε με γήινες αποχρώσεις. Ένα chic makeup αυτόματα μπορεί να γίνει sexy αν προσαρμοστεί σωστά και αναδείξει τα δυνατά σημεία του κάθε προσώπου ξεχωριστά».

Εδώ θα βρεις και τις υπόλοιπες ερωτήσεις που της έκανα με τις απαντήσεις της!

Το κραγιόν; Πως μπορώ να το ανανεώνω;
Ένας από τους βασικούς λόγους που γίνεται το δοκιμαστικό είναι για να δεις ποια προϊόντα ακριβώς θα χρησιμοποιήσεις. Οπότε όταν καταλήξετε στο τελικό μακιγιάζ, βλέπεις ποιο είναι το κραγιόν που θα χρησιμοποιήσει η make up artist εκείνη τη μέρα, σημειώνεις τη μάρκα και το νούμερο και το αγοράζεις για να το έχεις μαζί σου.

Είναι καλοκαίρι, θα κρατήσει το μακιγιάζ; Πώς μπορώ να κάνω το λεγόμενο ρετούς;
Ένα επαγγελματικό μακιγιάζ έχει αυτή τη βασική διαφορά... διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτό συμβαίνει επειδή επενδύουμε στα προϊόντα τόσο πολύ που η διάρκεια δεν πρέπει να φοβίζει καθόλου. Σε ό,τι αφορά το ρετούς, πιστεύω πως με ένα fix spray γίνεται καλύτερα, γιατί έτσι συνεχίζεις να δείχνει λαμπερή και όχι θαμπή όπως όταν βάζεις ένα τόνο πούδρα!

Οι βλεφαρίδες μήπως με κουράσουν;
Λοιπόν, αυτό είναι κάτι που ΔΕΝ πρέπει να διαπραγματεύεται καμία γυναίκα. Υπάρχουν βλεφαρίδες (εγώ προτιμώ τη σειρά και όχι τα τουφάκια) τόσο ποιοτικές που μέσα σε 3' γίνονται δικές σου και το βλέμμα γίνεται μοναδικό. Άλλωστε μην ξεχνάς πως στις φωτογραφίες και στα βίντεο το αποτέλεσμα θα γράψει καλύτερα!

Γιατί το bridal makeup έχει διαφορά στην τιμή απο ένα απλό ή βραδινό makeup;
Γιατί μια επαγγελματίας makeup artist κάνοντας ένα bridal makeup οφείλει να έχει τη γνώση αλλά και τα προϊόντα που θα το κάνουν να δείχνει άψογο στο live, στη φωτογραφία αλλά και στο video. Κάτι που δεν χρειάζεται σε ένα απλό ή βραδινό makeup.

 

Όσο για την τιμή ενός νυφικού μακιγιάζ, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μέσος όρος. Συνήθως, κυμαίνεται από 150 έως 400 ευρώ και μπορεί να ανέβει πολύ ανάλογα με τον make-up artist. Τις περισσότερες φορές πάντως, η τιμή περιλαμβάνει 1-2 δοκιμαστικά.

 

Με το καλό!