Τα υγιή, λαμπερά και πλούσια μαλλιά είναι ζητούμενο για κάθε γυναίκα. Και αυτά είναι μερικά από τα μυστικά τους:

-Επένδυσε χρήματα σε μια καλή, επαγγελματική σειρά προϊόντων περιποίησης. Προτίμησε προϊόντα χωρίς sulfates.

-Μια φορά την εβδομάδα, άσε τη μάσκα μαλλιών για τουλάχιστον 15 λεπτά. Θυμήσου τον σωστό τρόπο εφαρμογής της. Αν έχεις περισσότερο χρόνο, τύλιξέ τα με μία μεμβράνη και άφησε τη μάσκα να δράσει για περισσότερο.

-Για να αποφύγεις το φριζάρισμα, αντί να τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα αμέσως μετά το μπάνιο, προτίμησε να τα σκουπίσεις ταμποναριστά χρησιμοποιώντας ένα υφασμάτινο t-shirt.

-Μετά το λούσιμο, κάνε ένα ξέπλυμα με κρύο νερό για να κλείσεις τα λέπια της τρίχας και να σφραγίσεις την υγρασία.

-Ενυδάτωσέ τα και θρέψε τα βαθιά, με λάδι καρύδας, κάνοντας μασάζ σε νωπά ή στεγνά μαλλιά. Θυμήσου εδώ πού θα βρεις το λάδι καρύδας αλλά και πόσο κοστίζει.

-Τις μέρες με καλό καιρό προτίμησε να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά. Μην ξεχνάς ωστόσο την αντηλιακή προστασία τους!

-Αν βάζεις το ψαλίδι ή την πρέσα των μαλλιών σε χαμηλή θερμοκρασία, είναι πιθανό τελικά να τους προκαλείς μεγαλύτερη φθορά, καθώς αναγκάζεσαι να κάνεις 2 ή 3 περάσματα ή να μένεις πολλή ώρα σε κάθε τούφα. Είναι προτιμότερο να ρυθμίσεις το εργαλείο styling σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία, αφού πρώτα έχεις απλώσει στα μαλλιά σου ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα.

-Ο ιδανικός χρόνος ανάμεσα στις επισκέψεις σου στον κομμωτή σου για ένα καθάρισμα στις άκρες των μαλλιών, ώστε να διατηρείς το μήκος τους αλλά να αποφεύγεις τη δημιουργία ψαλίδας; 10-12 εβδομάδες!

-Προτίμησε μια σατέν ή βαμβακερή μαξιλαροθήκη για να αποφύγεις την τριβή ανάμεσα στο ύφασμα και τα μαλλιά σου όσο κοιμάσαι, η οποία έχει ως αποτέλεσμα αυτά να φριζάρουν, να μπερδεύονται και να σπάνε.

-Αν τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν, βάλε στη διατροφή σου συστηματικά αυτές τις τροφές!