Ίσως το πιο σημαντικό σημείο του προσώπου μας είναι τα μάτια μας και συγκεκριμένα το βλέμμα μας. Όσο πιο εκφραστικό, έντονο, λαμπερό και ξεκούραστο είναι, τόσο πιο πολύ γοητεύει τους πάντες.

Πώς θα πετύχουμε όμως αυτό το γοητευτικό -και ξεκούραστο- βλέμμα όταν τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα προλάβουμε όλα;

Ρώτησα την make up artist Θεώνη Στραβοκεφάλου και ιδού όσα μου αποκάλυψε:

Το μεγαλύτερο μυστικό βρίσκεται στις πολυαγαπημένες μας βλεφαρίδες. Αυτή τη φορά όμως δεν θα χρησιμοποιήσουμε ψεύτικες αλλά θα ενισχύσουμε τις δικές μας! Ναι, μπορούμε ;-)

Πάμε να δούμε 5 κόλπα που πρέπει να γίνουν η καθημερινή σου συνήθεια:

1. Για πιο έντονο αποτέλεσμα, κάθε βράδυ καλό είναι να περνάς λίγο ελαιόλαδο (ή καστορέλαιο) στις βλεφαρίδες για να γίνουν πιο δυνατές, πλούσιες και μακριές. Προσοχή στην ποσότητα, δεν χρειάζεται να βάλεις πάρα πολύ.

2. Χρησιμοποίησε -ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ- το ψαλίδι για να τις γυρίσεις. Αν το κάνεις σωστά, το αποτέλεσμα θα είναι τρομερά εντυπωσιακό.

3. Πριν την εφαρμογή της μάσκαρα, βάλε με μπατονέτα λίγη διάφανη πούδρα (loose) στις βλεφαρίδες. Έτσι αποκτούν όγκο. Αμέσως μετά βάλε τη μάσκαρα-εκτός αν έχεις lash primer το οποίο μπαίνει πριν την μάσκαρα. Αν δεν έχεις, don't worry, η πούδρα κάνει μια χαρά την ίδια δουλειά!

4. Στη συνέχεια βάλε την πρώτη στρώση απο τη ρίζα προς τα έξω κουνώντας οριζόντια (αριστερά και δεξιά από τις βλεφαρίδες) το βουρτσάκι.

5. Περίμενε να στεγνώσει η πρώτη στρώση και με την ίδια μάσκαρα ξαναβάλε μια δεύτερη, πάλι με τον ίδιο τρόπο.
Extra tip: Μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να βάζεις και να βγάζεις πολύ το βουρτσάκι, αλλά να κάνεις κυκλικές κινήσεις για να πάρεις σωστή ποσότητα από το προϊόν.

6. Για να φαίνεσαι ξεκούραστη πρέπει να αποφύγεις τη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες. Το μόνο που σου μένει τώρα να κάνεις είναι να φωτίσεις με το concealer τη περιοχή κάτω από τα μάτια. Μετά βάλε λίγο ρουζ και ... κλείσε το μάτι στη ζωή!