Εμείς οι γυναίκες κάνουμε καθημερινά πολλά βασανιστήρια στα καημένα τα μαλλάκια μας. Τα πιάνουμε σε σφιχτούς κότσους, τα στεγνώνουμε με πιστολάκι, τα καίμε με πρέσες και ψαλίδια, τα βάφουμε και τους βάζουμε ένα σωρό προϊόντα styling... και τόσα άλλα. Γιατί να πρέπει λοιπόν να τα ταλαιπωρούμε με κάτι τόσο απλό όσο το χτένισμα;

Κι όμως, να ξέρεις ότι ο τρόπος που χτενίζεσαι μπορεί να είναι τόσο λάθος ώστε να ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το σπάσιμο των μαλλιών σου.

Τι μπορεί να κάνεις λάθος;

Λάθος #1. Να χρησιμοποιείς λάθος βούρτσα.
Αν το καθημερινό σου χτένισμα είναι δύσκολο, να ξέρεις ότι μπορεί να φταίει η βούρτσα που χρησιμοποιείς! Για παράδειγμα, κυκλοφορούν ειδικές βούρτσες για σγουρά μαλλιά ή μαλλιά που μπερδεύονται εύκολα. Μερικές κοστίζουν κάτι παραπάνω, αλλά αξίζουν τα λεφτά τους!

Λάθος #2. Να χτενίζεις τα μαλλιά σου από ψηλά.
Όπως μου έχουν πει πολλοί hair stylists, αυτό είναι τεράστιο «don’t»! Αντί να ξεκινάμε το βούρτσισμα από τη ρίζα, πρέπει να αρχίζουμε από τις άκρες και να ανεβαίνουμε σιγά σιγά προς τα πάνω. Ταυτόχρονα, με το ελεύθερο χέρι μας πρέπει να κρατάμε την τούφα που βουρτσίζουμε, ώστε να μην τραβολογάμε συνέχεια τη ρίζα της τρίχας. Αυτό μειώνει και τον πόνο από το τράβηγμα, οπότε αν τα μαλλιά σου έχουν την τάση να μπερδεύονται θα σε βολέψει διπλά! Αν πάλι έχεις λεπτά μαλλιά, πρέπει να θυμάσαι να κάνεις πάντα απαλές κινήσεις!

Λάθος #3. Να βουρτσίζεις άγαρμπα τα μαλλιά σου όσο είναι υγρά.
Μάλλον έχεις ήδη ακούσει ότι τα μαλλιά μας είναι πιο εύθραυστα όταν είναι νωπά, γι’ αυτό και πολλοί ειδικοί προτείνουν να αποφεύγουμε το βούρτσισμα πριν στεγνώσουν. Όμως πολλές φορές αυτό δεν γίνεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς μια χοντρή χτένα (ή αν βρεις μια βούρτσα ειδική για βούρτσισμα βρεγμένων μαλλιών). Να θυμάσαι όμως πάντα να μην τραβάς άγρια τα μαλλιά σου, γιατί τα καταστρέφεις!