Είναι γεγονός πως η διατροφή επηρεάζει άμεσα την κατάσταση της επιδερμίδας μας.  Τα σωστά, ισορροπημένα γεύματα, πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, συμβάλλουν, εκτός από τη διατήρηση του καλλίγραμμου κορμιού μας, και στη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας. Ποιες είναι όμως, οι τροφές που θα πρέπει να αποφεύγουμε;

-Cupcakes και γενικότερα τα ζαχαρούχα τρόφιμα καταστρέφουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και χαλαρότητα με την πάροδο του χρόνου. Βέβαια, όπως επησιμαίνουν οι ειδικοί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παρακάμψεις – αν θέλεις γλυκό- τη μαύρη σοκολάτα ή το μέλι, που είναι η καλύτερη γλυκαντική ουσία, πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

 
-Γαλακτοκομικά. Φυσικά, μιλάμε για τις περιπτώσεις που καταναλώνεις μεγαλύτερες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων από ό,τι το σώμα σου μπορεί να «δεχτεί». Ακόμη, πολλοί δερματολόγοι συνδέουν το γάλα με την εμφάνιση ακμής (κυρίως στο πηγούνι ή το μέτωπο).

 

2C750D2600000578 3239739 image a 11 1442570693238


-Καυτερές σάλτσες και γενικότερα πικάντικα τρόφιμα. Ναι, μπορεί να λατρεύεις τις καυτερές σάλτσες και τα πικάντικα τρόφιμα, αλλά να ξέρεις πως αυτές οι τροφές μπορούν να είναι «υπεύθυνες» για την εμφάνιση ροδόχρους ακμής. Μπορούν να προκαλέσουν έξαψη και φλεγμονή, τονίζουν οι δερματολόγοι.


-Επεξεργασμένες τροφές – junk food. Πατατάκια, τηγανιτά, αναψυκτικά και άλλες υπερβολικά επεξεργασμένες τροφές, εκτός από τις βλαβερές συνέπειες που έχουν στην υγεία, συμβάλλουν στην έκκριση σμήγματος στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι και το δέρμα να μην αναπνέει.


-Καφές. Μπορεί να μη διανοείσαι να ξεκινάς την ημέρα σου χωρίς αυτόν, όμως, θα πρέπει να ξέρεις πως ο καφές αφυδατώνει την επιδερμίδα, μειώνοντας την ελαστικότητά της. Αντικατάστησε, λοιπόν, τον δεύτερο ή τρίτο καφέ της ημέρας σου με νερό.


- Αλκοόλ. Η συχνή και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει σοβαρές επιπτώσεις -εκτός από το συκώτι- και στην επιδερμίδα μας. Αφυδατωμένο, ξηρό και θαμπό δέρμα είναι μόνο μερικές από αυτές.

 

Διάβασε ακόμα: Τα 5 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου