Ντύνεσαι, βάφεσαι, κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και είσαι μια κούκλα. Το μακιγιάζ είναι αψεγάδιαστο και το πρόσωπό σου φρέσκο και λαμπερό. Βγαίνεις λοιπόν για τη βραδινή σου έξοδο γεμάτη αυτοπεποίθηση. Μία ώρα μετά, πας στην τουαλέτα (ή βγαίνεις μια selfie με τις φίλες σου) και βλέπεις ότι το πρόσωπό σου δεν είναι πλέον λαμπερό, αλλά... γυαλιστερό!

Το έχουμε πάθει όλες. Τι μπορείς όμως να κάνεις για να το αποφύγεις;

3 είναι τα σημεία-κλειδιά στο μακιγιάζ, που έχω δει να εφαρμόζουν οι περισσότεροι makeup artists:

1. Δεν ξεχνάνε το primer
Ειδικά αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, αναζήτησε ένα primer που να ελέγχει τη λιπαρότητα και να δίνει ματ όψη. Άπλωσέ το σε ενυδατωμένη όμως επιδερμίδα! Απλώς άφησε την ενυδατική να στεγνώσει καλά πριν απλώσεις το primer και, στη συνέχεια, άσε το primer επίσης να στεγνώσει πριν απλώσεις το foundation. Αν έχεις ιδιαίτερα λιπαρή επιδερμίδα, μπορείς να απλώσεις μικρότερη ποσότητα ενυδατικής στο μέτωπό σου.
Extra tip: Μην χρησιμοποιείς υπερβολικές ποσότητες από τα προϊόντα σου, γιατί το αποτέλεσμα είναι να αφήνεις «περίσσευμα» πάνω στο δέρμα σου και αυτό στη συνέχεια να γυαλίζει πιο εύκολα. Ένα καλό κόλπο είναι, μετά την εφαρμογή τους (και αφού αφήσεις μερικά δευτερόλεπτα να στεγνώσουν), να περνάς με ένα καθαρό σφουγγαράκι ταμποναριστά το πρόσωπό σου, για να αφαιρείς τυχόν υπολείμματα.

2. Ψεκάζουν όλο το πρόσωπο με setting spay
Μάλιστα, πολλοί κάνουν το εξής: Δεν ρίχνουν setting spray μόνο όταν τελειώσουν το μακιγιάζ, αλλά ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ. Δηλαδή, μία φορά μετά το primer, άλλη μία μετά ξανά όταν απλώσουν το foundation και μια τελευταία φορά όταν ολοκληρωθεί εντελώς το look.
Extra tip: Μην ξεχνάς κι εδώ να αφήνεις μερικά δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε βήμα, ώστε να προλάβει να στεγνώσει το προϊόν.

3. Απλώνουν οπωσδήποτε πούδρα σταθεροποίησης
Ειδικά στην λεγόμενη «Τ ζώνη», δηλαδή στο μέτωπο και στη μύτη, όπου η επιδερμίδα μας τείνει να είναι πιο λιπαρή, οι makeup artists απλώνουν αρκετή πούδρα με το ειδικό σφουγγαράκι και στη συνέχεια «δουλεύουν» καλά με ένα μεγάλο πινέλο, ώστε να εξαφανιστεί οποιοδήποτε ίχνος της και να ενοποιηθούν τα προϊόντα.
Extra tip: Προτίμησε τις διάφανες πούδρες σε σκόνη, που δεν επηρεάζουν την απόχρωση του make up.

*Η φωτογραφία είναι από μία από τις αγαπημένες μου φωτογραφίσεις, που είχα κάνει για το περιοδικό Adore. Πίσω από τον φακό η απίστευτα ταλαντούχα Μάρα Λαζαρίδου.