Είτε είσαι 20, είτε έχεις περάσει τα πρώτα (ή και τα δεύτερα) –άντα της ζωής σου, υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να τηρείς ΠΑΝΤΑ προκειμένου η επιδερμίδα σου να παραμένει υγιής, νεανική και εξίσου λαμπερή σε κάθε δεκαετία!

Κι αυτό δεν στο λέμε μόνο εμείς αλλά αρκετοί δερματολόγοι. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα 15 πράγματα που θα πρέπει να κάνεις για να φροντίζεις σωστά την επιδερμίδα σου:

 

1. Να κάνεις πάντα καλό καθαρισμό το πρωί.

2. Να επιλέγεις ήπια καθαριστικά, που δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα

3. Πριν βγεις από το σπίτι, βεβαιώσου ότι έχεις φορέσει την αντηλιακή σου κρέμα, την οποία πρέπει να εφαρμόζεις πριν το makeup.

4. Ενυδατώσου τόσο όσο χρειάζεται ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου

 

model

 

5. Μην το παρακάνεις με την απολέπιση! Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, εκτός αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, οπότε περιόρισέ το σε μια-δυο φορές την εβδομάδα.

6. Μην παραλείπεις τον βραδινό καθαρισμό και φυσικά το ντεμακιγιάζ, καθώς αυτό μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει μόλυνση, ερεθισμό, ακόμη και ακμή.

7. Αν αποφασίσεις να κάνεις DIY μάσκες προσώπου, προτίμησε αυτές με αβοκάντο ή λάδι καρύδας που είναι από τα top φυσικά ενυδατικά.

8. Δώσε προσοχή στο τι τρως. Επίλεξε τροφές γεμάτες βιταμίνες και ωφέλιμες ουσίες για την επιδερμίδα σου.

9. Μην αφήνεις το άγχος να σε νικήσει. Καταπολέμησέ το όσο μπορείς!

10. Μείνε ενυδατωμένη! Κάνε το νερό τον απαραίτητο σύμμαχό σου για την καλή υγεία του δέρματός σου. 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα μπορούν να κάνουν την διαφορά.

 

04c5f853 POPSUGAR 03.28.15 BathroomWithModel 065.xxxlarge 2x

 

11. Για την καταπολέμηση της ακμής, να έχεις κατά νου ότι πολλά προϊόντα μπορεί να ξηράνουν την επιδερμίδα, γι' αυτό προσπάθησε να αντισταθμίσεις την ξηρότητα που προκαλούν με την ενυδατική σου. Και, φυσικά, σε κάθε περίπτωση έχε υπόψιν πως η γνώμη του ειδικού είναι σημαντική.

12. Μην το παρακάνεις με τις επεμβατικές μεθόδους και διαδικασίες. Ακόμη κι αν έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες ρυτίδες. Δεν το χρειάζεσαι!

13. Χρησιμοποίησε προϊόντα που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο συμβάλλει στην αναζωογόνηση και εσωτερική επανόρθωση της επιδερμίδας, διατηρώντας την νεανική.

14. Για τη νυχτερινή ρουτίνα ομορφιάς, μετά τον ορό εφάρμοσε ενυδατική κρέμα.

15. Φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά και σωστά. Το ιδανικό είναι να κοιμάσαι 8 περίπου ώρες - και ανάσκελα, με το κεφάλι σου να βρίσκεται ελαφρώς σε πιο ψηλό σημείο από το σώμα.

 

Και μην ξεχνάς: Κάθε δεκαετία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και κάθε γυναίκα μπορεί να είναι εξίσου όμορφη σε όλες τις ηλικίες!

 

Δες ακόμα

Strobing: Ο step by step οδηγός από την Kim Kardashian για τη νέα τεχνική στο μακιγιάζ που ήρθε για να αντικαταστήσει το contouring

Η Δούκισσα Νομικού σου δείχνει πώς, με 3 μόνο προϊόντα και σε 3 μόλις λεπτά, θα κάνεις το τέλειο πρωινό μακιγιάζ