Το πώς θα κρύψουμε τους έντονους πόρους της επιδερμίδας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα του μακιγιάζ. Και αυτά είναι τα tips που μπορούν να το πετύχουν!

Πλύνε καλά το πρόσωπο σου με ένα ήπιο καθαριστικό. Πρέπει να έχεις μια απολύτως καθαρή βάση για να δείξει άψογο το μακιγιάζ σου!

Χρησιμοποίησε ένα pore minimizing primer. Άπλωσέ το με τα δάχτυλά σου, κάνοντας καλό μασάζ στα σημεία όπου οι πόροι είναι πιο εμφανείς.

Μην χρησιμοποιείς το «λάθος» πινέλο για να απλώσεις το foundation. Προτίμησε ένα πινέλο «kabuki» με επίπεδο τελείωμα ή ένα beautyblender. Με αυτά τα εργαλεία, το foundation θα απλωθεί ομοιόμορφα «γεμίζοντας» τους πόρους και δίνοντας μια ομοιογενή όψη στην επιδερμίδα σου.

Διάλεξε το σωστό foundation. Απόφυγε οποιοδήποτε που να έχει λαμπερή όψη ή να είναι πολύ βαρύ. Προτίμησε mattifying προϊόντα με ελαφριά υφή. Άπλωσέ τα με κυκλικές ταμποναριστές κινήσεις και επέμεινε πολύ. Ο τρόπος που απλώνεις το make up και το πόσο επιμένεις στο καλό «blending» θα κάνει τεράστια διαφορά!

Μετά το foundation, βάλε διάφανη (translucent) πούδρα. Αντί όμως να το κάνεις με ένα πινέλο, προτίμησε να την απλώσεις με ένα νωπό beautyblender. Απλώς «βούτηξε» το beautyblender στην πούδρα και στη συνέχεια εφάρμοσέ τη στο πρόσωπό σου με ταμποναριστές κινήσεις, πιέζοντας στα σημεία που οι πόροι είναι πιο εμφανείς.

Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις ρουζ ή τερακότα με λάμψη. Τα προϊόντα αυτά θα τονίσουν τις ατέλειες τις επιδερμίδας σου. Προτίμησε ματ προϊόντα, για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Για να δώσεις στην επιδερμίδα σου λάμψη, προτίμησε να απλώσεις λίγο highlighter (μόνο ψηλά, στα κόκαλα των ζυγωματικών).