Μια μεγάλη αγάπη -σχεδόν όλων των γυναικών- στο μακιγιάζ, είναι το κόκκινο κραγιόν. Και ένας μεγάλος φόβος είναι ότι δεν μας ταιριάζει. Οπότε πολλές φορές δεν το τολμούμε και προτιμούμε να το βλέπουμε φορεμένο σε άλλες γυναίκες γύρω μας. Και η αλήθεια είναι πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μας ταιριάζει... Γιατί; Γιατί δεν διαλέγουμε τη σωστά απόχρωση για τη δική μας επιδερμίδα ή γιατί δεν ξέρουμε να το εφαρμόσουμε σωστά.

Ζήτησα λοιπόν από την make up artist Θεώνη Στραβοκεφάλου να μοιραστεί μαζί μας όλα τα μυστικά της που αφορούν το κόκκινο κραγιόν και ορίστε τι μου είπε:

1. Οπωσδήποτε βάζετε μια ενυδατική κρέμα πριν από το foundation για να πετύχετε ένα λαμπερό αποτέλεσμα.

2. Στη συνέχεια βάζουμε μία κρέμα με φυσική γυαλάδα στο Τ του προσώπου μας.

3. Σχηματίζουμε ωραία τα φρύδια μας και βάζουμε μπόλικη mascara στις βλεφαρίδες μας.

4. Εφαρμόζουμε το foundation στην ίδια ακριβώς απόχρωση με την επιδερμίδα μας και κατόπιν με μια σκούρα πούδρα «ζεσταίνουμε» το πρόσωπό μας, κάνοντας κοψίματα -σύμφωνα με τις γωνιές του προσώπου μας- και αυτό γιατί όταν έχουμε πιο ζεστή επιδερμίδα δένει τέλεια το κόκκινο κραγιόν.

5. Βάζουμε γυαλάδες στα κόκαλα των μήλων, όπως και λίγο στη μύτη και στο V των χειλιών μας.

6. Με ένα περίγραμμα πατάμε πάνω στη γραμμή των χειλιών μας και το απλώνουμε σε όλο το χείλος μας (θα φαίνονται πιο γεμάτα με αυτόν τον τρόπο). Έπειτα, με ένα πινέλο βάζουμε το κόκκινο κραγιόν μας, πάνω από το μολύβι.

 

Συμπέρασμα: Τα μυστικά της Θεώνης είναι πρώτον, να ζεστάνουμε την επιδερμίδα μας για να δείξει πιο ωραίο ένα κόκκινο κραγιόν, δεύτερον, να κρατήσουμε τα μάτια μας σχεδόν άβαφα (μόνο λίγη μάσκαρα) αλλά να τονίσουμε τα φρύδια μας, και τέλος να βάλουμε κραγιόν πάνω από το μολύβι -με το οποίο έχουμε βάψει όλη την επιφάνεια του χείλους και όχι μόνο το περίγραμμα!

Extra tip: Αν πιστεύεις πως τα δόντια σου δεν είναι αρκετά λευκά για να φορέσεις έντονο κραγιόν, να ξέρεις πως όταν φοράμε κόκκινο κραγιόν τα δόντια μας φαίνονται πιο λευκά και ας μην είναι τόσο ;-)

Extra tip #2: Προϋπόθεση βέβαια είναι να έχεις διαλέξει την κατάλληλη για εσένα απόχρωση. Αν δεν είσαι σίγουρη για το πώς θα τη βρεις, ζήτησε τη βοήθεια της πωλήτριας ή μιας make up artist!