Τι μπορούμε να κάνουμε για το δέρμα μας αμέσως μετά το καλοκαίρι, για να το ενυδατώσουμε, να το αναζωογονήσουμε και να μειώσουμε τις συνέπειες από την έκθεσή του στον ήλιο; Απευθυνθήκαμε στη Δερματολόγο Αργυρή – Μάργκη Καπελλάρη και πήραμε πολύτιμες συμβουλές.

«Ωραίες οι διακοπές, μικρές ή μεγάλες, και μας φτιάχνουν τη διάθεση, όμως ταυτόχρονα ταλαιπωρούν αρκετά το δέρμα μας. Μετά από τρεις μήνες έκθεσης στην καλοκαιρινό ήλιο, η υπεριώδης ακτινοβολία έχει καταστρέψει ένα κομμάτι απο το κολλαγόνο μας. Ο υπερβολικός ήλιος, το αλάτι της θάλασσας και ο αέρας κάνουν τις πανάδες να φουντώσουν, τα νεκρά κύτταρα να μαζευτούν και να κλείσουν τους πόρους και το δέρμα να είναι θαμπό, τραχύ, αφυδατωμένο» λέει η ίδια. Τι μας προτείνει λοιπόν; «Το καλύτερο είναι να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο μας για καθαρισμό και κάποια αντιοξειδωτική θεραπεία. Υπάρχουν βέβαια και πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι για να αναζωογονήσουμε την επιδερμίδα μας. Για παράδειγμα, το ψυγείο του σπιτιού μας κρύβει και εκείνο μυστικά ομορφιάς!».

Οι συμβουλές της Δερματολόγου:

 

ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

-Θεραπεία Signature face lift της Image, ιδανική για τα κόκκινα και αφυδατωμένα δέρματα.
Με τη δύναμη της aloe vera, του υαλουρονικού οξέως, της βιταμίνης C και των βλαστοκυττάρων της Centella Asiatica, αμέσως έχουμε δέρμα απαλό και φωτεινό.

- Θεραπεία I.N.S.T.A.N.T. mask της PH formula, ιδανική για δέρματα λιπαρά με πανάδες.
Το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενεργοποιείται και με τον ήλιο είναι το φερρουλικό οξύ. Η δράση του θα επουλώσει το δέρμα και θα μειώσει δυσχρωμίες. Μέσα στη θεραπεία I.N.S.T.A.N.T mask της PH formula υπάρχει συνδυασμένο με μανδελικό οξύ, λακτικό οξύ, λακτοβιονικό οξύ και DMAE.Δηλαδή με ουσίες που χωρίς ερεθισμό θα σφίξουν, θα ενυδατώσουν και θα αναζωγονήσουν άμεσα το δέρμα.

- Θεραπεία της SesDerma με φερρουλικό οξύ,Vit C, E, ρεσβερατόλη, Q10, ιδανική για μικτά, άτονα δέρματα με ήπια φωτογήρανση.
Αποκαθιστά τη φυσική άμυνα του δέρματος χρησιμοποιώντας φερρουλικό οξύ, Vit C,E, ρεσβερατόλη, Q10, και φυσικά ένζυμα που διεγείρουν τα γονίδια της νεότητας και την κυτταρική αναπνοή.

Κόστος θεραπειών:
Οι θεραπείες αυτές γίνονται ανά 15 μέρες σε ένα κύκλο 6-8 συνεδριών με κόστος από 80 ευρώ.

 

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

-Μάσκα με γιαούρτι, που ενυδατώνει και φωτίζει το δέρμα.
Αξίζει να κάνουμε τη μάσκα με γιαούρτι στραγγιστό πλήρες (έχει λακτικό οξύ) μαζί με μια κουταλιά της σούπας μέλι (για ενυδάτωση και αντισηψία) και 2-3 σταγόνες λάδι (για τροφή). Το αφήνουμε 20 λεπτά και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

-Scrub με μαύρη ζάχαρη, που κάνει το δέρμα λείο και βελούδινο.
Ένα πολύ ωραίο scrub μπορούμε να φτιάξουμε με μισή κούπα μαύρη ζάχαρη ψιλή, τρεις κουταλιές της σούπας λάδι και 6 σταγόνες λεμόνι. Κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και, αφού ξεβγάλουμε, βάζουμε τη μάσκα γιαουρτιού.

-Μάσκα με αβοκάντο και ασπράδι αβγού, που σφίγγει και ενυδατώνει.
Μία άλλη ενυδατική μάσκα που μπορούμε να φτιάξουμε είναι με ένα ώριμο αβοκάντο, ένα ασπράδι αβγού, δυο κουταλιές σούπας βρώμη και μια κουταλιά της σούπας λεμόνι. Κάνουμε ένα μείγμα και βάζουμε στο πρόσωπο για 20 λεπτά.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τη Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο Αργυρή – Μάργκη Καπελλάρη
Βασ. Σοφίας 77, Χίλτον, τηλ: 210 7246452, 210 7228749
Λ. Κηφισίας 293, Κηφισιά, τηλ: 210 6232422, 210 6233488