Πόσες φορές έχεις λουστεί και μετά από λίγο (ακόμη και την ίδια μέρα) νιώθεις τα μαλλιά σου «βαριά» και πολύ λιπαρά;

Η λιπαρότητα είναι από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες στην καθημερινότητά τους. Κι όμως, οι περισσότερες αγνοούν τις αιτίες που την προκαλούν. 

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τις 5+1 πιο συχνές αιτίες των λιπαρών μαλλιών:

 

- Λούζεις τα μαλλιά σου σε καθημερινή βάση

article 2570390 001D97681000044C 201 634x789

Μπορεί να αισθάνεσαι πως «λάδωσαν» τα μαλλιά σου (βέβαια, πολλές φορές μπορεί να είναι και απλά η ιδέα σου) και γι' αυτό να λούζεσαι σε καθημερινή βάση, όμως πρέπει να ξέρεις πως το να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα μπορεί να διεγείρει την παραγωγή σμήγματος, με αποτέλεσμα μόνο να επιδεινώνεις το πρόβλημα.


- Βάζεις αλόγιστα conditioner

Το να απλώνεις σε όλο το μήκος των μαλλιών σου και σε μεγάλη ποσότητα το conditioner μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου πιο λιπαρά, iδιαίτερα όταν το βάζεις στις ρίζες. Γι’ αυτό το λόγο βάλε τη μαλακτική κρέμα από το μέσο περίπου των μαλλιών σου μέχρι τις άκρες.

 

-Έχεις εμμονή με το χτένισμα

Το υπερβολικό χτένισμα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να κάνει τα μαλλιά σου πιο λιπαρά. Γι αυτό το λόγο, προσπάθησε να «ξεχνάς» πιο συχνά τη βούρτσα σου!

 

- Δεν τα φροντίζεις σωστά

Τα υγιή μαλλιά απαιτούν φροντίδα και χρήση σωστών προϊόντων ανάλογα με τον τύπο και την υφή των μαλλιών σου. Φρόντισε, λοιπόν, να μην τα «επιβαρύνεις» με μεγάλες ποσότητες προϊόντων περιποίησης.

01 7 extraordinary uses for olive oil conditioner

 

 - Έχεις άγχος

Το έχουμε ξαναπεί: «Το στρες μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των ορμονών και να προκαλέσει έντονη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Και αυτές είναι οι ίδιες ορμόνες που προκαλούν αυξημένη έκκριση σμήγματος στην επιδερμίδα, επόμένως ευθύνονται και για την εμφάνιση ακμής» αναφέρει η Francesca Fusco, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, δίνοντας μια νέα διάσταση στο θέμα της λιπαρότητας.

 

- Τα ισιώνεις συνέχεια

Αυτή δεν είναι ακριβώς αιτία για να είναι τα μαλλιά σου πιο λιπαρά, είναι όμως ο λόγος που συχνά δείχνουν έτσι: Τα ολόισια, sleek hairstyles μπορεί να είναι πολύ κομψά, όμως τις περισσότερες φορές δίνουν την εντύπωση έντονης λιπαρότητας. Αντιθέτως, τα σγουρά μαλλιά (είτε είναι φυσικά, είτε όχι) δίνουν περισσότερο όγκο στις ρίζες των μαλλιών.

 

Δες ακόμα:

6 λάθη που κάνεις όταν ισιώνεις τα μαλλιά σου