Είναι από τα must-have εργαλεία στο μακιγιάζ κάθε γυναίκας και οι περισσότερες το χρησιμοποιούμε σχεδόν σε καθημερινή βάση για να απλώσουμε σωστά και ομοιόμορφα το makeup στο πρόσωπο και το λαιμό μας. Κι ενώ στη χρήση του φαίνεται πολύ απλό, το σφουγγαράκι του μακιγιάζ έχει κι αυτό τα μυστικά του, προκειμένου να πετύχουμε ένα άψογο αποτέλεσμα.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη κατά τη χρήση του:

 

Λάθος #1: Ξεχνάς να το καθαρίσεις

«Το νούμερο ένα λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με το σφουγγάρι του μακιγιάζ τους είναι πως ξεχνούν να το πλύνουν μετά από κάθε χρήση και το χρησιμοποιούν χωρίς να έχουν καθαρίσει το παλιό makeup. Έτσι, την επόμενη φορά που το χρησιμοποιούν στο πρόσωπό τους το blending γίνεται πιο δύσκολο» επισημαίνουν οι αισθητικοί.

 

Λάθος #2: Όλα σε ένα

Μπορεί να έχεις ένα σφουγγαράκι στο νεσεσέρ σου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να το χρησιμοποιείς παντού και το κυριότερο να απλώνεις- αναμειγνύεις ένα σωρό προϊόντα με το ίδιο!

 

31F6F7FC00000578 0 image m 2 1457376527460

 

Λάθος #3: Δεν έχεις βρει αυτό που σου ταιριάζει

Σε συνέχεια του παραπάνω λάθους, θα πρέπει να βρεις το σφουγγαράκι που ταιριάζει με την κάθε ανάγκη σου! Για παράδειγμα, καλό θα ήταν να έχεις άλλο σφουγγαράκι για το foundation, άλλο για το bronzer, το concealer, το κρεμώδες ρουζ ή το highlighter. Ένας εύκολος τρόπος για να μην μπερδεύεσαι, είναι να χρησιμοποιείς σφουγγαράκια σε διαφορετικό χρώμα!

 

Λάθος # 4: Διάλεξες το φθηνότερο που βρήκες

Κι όμως, η ποιότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή απόδοση που έχει το σφουγγαράκι στο τελικό μακιγιάζ σου! «Τα φτηνά σφουγγαράκια (που πωλούνται συνήθως χύμα) είναι πολύ λεπτά και μικρά. Επιπλέον, καταλήγουν να απορροφούν πάρα πολύ foundation και δεν δένουν καλά», λέει ο makeup artist Nick Barose και συνεχίζει «Ξόδεψε λίγα περισσότερα χρήματα και πάρε ένα καλής ποιότητας σφουγγαράκι που είναι πιο σταθερό και μαλακό».

 

1343340471113

 

Λάθος # 5: Δεν το αποχωρίζεσαι

Μπορεί να είναι το αγαπημένο σου σφουγγαράκι και να το έχεις βολευτεί εδώ και κάμποσο καιρό, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως ακόμη και το σφουγγαράκι του μακιγιάζ έχει ημερομηνία λήξης. Ένα καλής ποιότητας σφουγγαράκι μπορεί να έχει «διάρκεια ζωής» λίγους μήνες, ανάλογα φυσικά με τη χρήση που του κάνεις.

 

Λάθος # 6: Μην το παρακάνεις με το νερό

Αν χρησιμοποιείς σφουγγαράκι συχνά, θα ξέρεις ότι πρέπει να το μουσκεύεις σε νερό και να το στύβεις κάθε φορά πριν τη χρήση του. Με αυτόν τον τρόπο, το σφουγγαράκι απορροφά το νερό και περιορίζει την ποσότητα του foundation που θα αφήσει στην επιδερμίδα. Τι γίνεται όμως, αν θέλεις μεγαλύτερη κάλυψη στην επιδερμίδα σου; Σε αυτή την περίπτωση, ο makeup artist Nick Barose συνιστά να εφαρμόζεις το foundation σε στεγνό σφουγγαράκι. Εξάλλου, θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι πιο εύκολο να συνδυάζεις τις πουδρέ υφές σε στεγνό σφουγγαράκι.

 

Δες ακόμα: Τα 5 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου