Στην ευαίσθητη δεκαετία των 20, δυστυχώς πολλά κορίτσια βασανίζονται ακόμα από σπυράκια ακμής. Κύστες επώδυνες που αφήνουν σημάδια, σπυράκια που φουντώνουν με την περίοδο και το άγχος, πόροι ανοιχτοί, γυαλάδα, είναι μερικά από τα συχνά προβλήματα αυτής της ηλικίας.

Ρωτήσαμε λοιπόν μια ειδικό, τη Δερματολόγο Αργυρή – Μάργκη Καπελλάρη, πώς πρέπει να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας μετά τα 20. Τι μπορούμε να κάνουμε στο ιατρείο και ποια προϊόντα πρέπει να περιλαμβάνει η καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης; Να τι μας είπε:

 

Στο ιατρείο: Πόσο συχνά να επισκέπτεσαι τον δερματολόγο και τι θεραπείες μπορείς να κάνεις

Η συχνότητα επισκέψεων εξαρτάται από την επιδερμίδα μας και τα προβλήματά της. Αν είμαστε από τις τυχερές με μεικτό ή κανονικό δέρμα, τότε μία μόνο επίσκεψη στον ειδικό μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πώς να φροντίζουμε σωστά την υγεία του δέρματός μας για μια ζωή. Σε άλλες περιπτώσεις, είναι πιθανόν να χρειαστούν κάποιες θεραπείες και παρακολούθηση. Όποια κι αν είναι η περίσταση πάντως, ο Δερματολόγος είναι αυτός που θα δώσει τη σωστή λύση στο ιατρείο, γιατί τώρα εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή υπάρχει και η τεχνολογία, με θεραπείες που φέρνουν πιο γρήγορα αποτελέσματα. Ο βαθύς καθαρισμός, η φωτοδυναμική θεραπεία με λέϊζερ, οι fractional ραδιοσυχνότητες, τα nanopeel, η φωτοθεραπεία είναι λίγα μόνο απο τα όπλα μας ούτως ώστε σε λίγες επισκέψεις η ακμή να υποχωρεί και να ξαναδούμε το πρόσωπό μας όπως πριν.

 

Στο σπίτι: Τι πρέπει να προσέχεις στην καθημερινότητά σου και ποια προϊόντα να χρησιμοποιείς

Αποκτώντας ως βασική συνήθεια την περιποίηση στο σπίτι, ξεκινάμε με τον καθαρισμό πρωί και βράδυ, πάντα με το κατάλληλο για την επιδερμίδα μας καθαριστικό, που να μην μας αφυδατώνει, να αφαιρεί μακιγιάζ και ρύπους, και να προετοιμάζει το πρόσωπό μας για το επόμενο βήμα. Ναι, γίνονται αυτά όλα σε μια κίνηση! Για κοπέλες με μεικτό δέρμα, το καλύτερο όπλο είναι ένα σαπουνάκι με γλυκολικό οξύ ή με σαλικυλικό οξύ και πιδολικό ψευδάργυρο για ρύθμιση σμήγματος και ξεμπλοκάρισμα των πόρων.

Από κρέμες, αν δεν κάνουμε κάποια ειδική θεραπεία για την ακμή, μας αρκεί μια ελαφριά ενυδατική για το βράδυ και το πρωί φυσικά μια BB κρέμα με αντηλιακή προστασία τουλάχιστον SPF 20. Συμπληρωματικά, μπορούμε να προσθέσουμε ενα peeling με κόκκους και μια μάσκα μία φορά την εβδομάδα, δημιουργώντας έτσι μια κατάλληλη περιποίηση ομορφιάς πριν βγούμε έξω.

Τέλος, τοπικά, για να αντιμετωπίσουμε ένα ξαφνικό σπυράκι, μια sos αλοιφή με υπεροξείδιο του βενζολίου θα το μαράνει γρήγορα. Και μεγάλο μυστικό είναι η διατροφή! Όχι γλυκά, όχι γαλακτοκομικά, όχι σιτηρά, για να έχουμε λιγότερη λιπαρότητα και λιγότερα σπυράκια!

 

Όπως καταλήγει η γιατρός, η δεκαετία των 20 «είναι η ωραιότερη δεκαετία, της ξεγνοιασιάς και της ανεμελιάς. Ας την χαρούμε λοιπόν με λαμπερά και φωτεινά πρόσωπα»!

 

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τη Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο Αργυρή – Μάργκη Καπελλάρη
Βασ. Σοφίας 77, Χίλτον, τηλ: 210 7246452, 210 7228749
Λ. Κηφισίας 293, Κηφισιά, τηλ: 210 6232422, 210 6233488