Λίγο οι γιορτές και το ξενύχτι αυτών των ημερών, λίγο η κούραση, αφήνουν ορατά τα αποτελέσματά τους στην επιδερμίδα του προσώπου μας.

Αν, λοιπόν, το πρώτο πράγμα που είδες αντικρίζοντας τον καθρέφτη σήμερα το πρωί είναι δύο μεγάλοι μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια, μην αγχώνεσαι.
Αφενός δεν είσαι η μόνη, αφετέρου, υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από το έντονο πρήξιμο και φυσικά τις αντιαισθητικές σκιές εμπιστευόμενη όχι το μακιγιάζ αλλά τις δυνάμεις της φύσης!


Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τα 3 παρακάτω φυσικά υλικά και να φτιάξεις μία πανεύκολη μάσκα για την περιοχή των ματιών!

 

tumblr n31h4qL0ZI1snhkxgo1 1280

 

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας καφέ
1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόης (Aloe Vera)
1κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε (μπορείς να το βρεις «σπάζοντας» μία κάψουλα)

 


Η προετοιμασία είναι πανεύκολη και δεν θα σου πάρει πάνω από 3 λεπτά:

Σε ένα καθαρό μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί (τον καφέ, το τζελ και το έλαιο) μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη πάστα. Η μάσκα είναι έτοιμη!
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εφαρμόσεις μία γενναιόδωρη ποσότητα κάτω από τα μάτια σου (αφού πρώτα σιγουρευτείς πως είναι καθαρή η επιδερμίδα σου) και να την αφήσεις για 15-20 λεπτά. Έπειτα ξεπλένεις με άφθονο νερό. Αν περισσέψει τζελ αλόης, μπορείτε να το φυλάξεις στο ψυγείο έως και πέντε ημέρες, προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις κι άλλη φορά.

 

aloe plant

 

Η αλόη θεωρείται ένα από τα «θαυματουργά» φυτά στο πέρασμα των αιώνων, που χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητές της, ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα και επιβραδύνει τη γήρανση. Από την άλλη πλευρά, η καφεΐνη, που περιέχεται στον καφέ, συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια, μειώνοντας τόσο τους μαύρους κύκλους όσο και το πρήξιμο.

 

Δες ακόμη:

Φτιάξ’ τη μόνη σου: Η μάσκα προσώπου που θα λατρέψεις!

Ραγάδες: Αντιμετώπισέ τες με αυτή τη συνταγή