Αν έχεις σγουρά μαλλιά, ίσως πολλές φορές να έχεις ευχηθεί να είχες ολόισια μιας και οι μπούκλες είναι πιο δύσκολες τόσο στην περιποίησή τους όσο και στο καθημερινό τους styling. Παράλληλα, ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς σου είναι το φριζάρισμα!

Πώς μπορείς, λοιπόν, να το αντιμετωπίσεις και τι μπορείς να κάνεις για να αναδείξεις τις φυσικές σου μπούκλες και να λύσεις πολλά από τα προβλήματα των σγουρών μαλλιών σου;


Αυτοί είναι οι 6 πιο χρήσιμοι κανόνες για κάθε γυναίκα με κατσαρά μαλλιά:

 

-Βρες το κούρεμα που σου ταιριάζει

Μίλησε με τον κομμωτή σου, άφησέ τον να δει την υφή και των τύπο των μαλλιών σου και, φυσικά, ενημέρωσέ τον για τον τρόπο που κάνεις το styling στα μαλλιά σου (ποια προϊόντα και εργαλεία hairstyling χρησιμοποιείς και πώς). Καλό θα ήταν το κούρεμα να γίνεται σε στεγνά μαλλιά παρά σε βρεγμένα. Παράλληλα, ένας καλός κομμωτής μπορεί να διακρίνει αν το κούρεμά σου ταιριάζει με τον τρόπο που μεγαλώνουν οι μπούκλες σου.

 

-Μην τους επιβάλλεσαι

Είναι η στιγμή που εσύ θέλεις εναγωνίως ένα ολόισιο, sleek χτένισμα, αλλά τα μαλλιά σου έχουν μάλλον μια άλλη ιδέα και φυσικά δεν υπακούν στις εντολές σου... Πολλοί κομμωτές υποστηρίζουν πως το να κάνεις styling και στην ουσία να «πιέσεις» τα ήδη φριζαρισμένα μαλλιά σου είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες.

 

-Πρόσεχε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς

Απόφυγε τα βαριά, λιπαρά προϊόντα στα μαλλιά σου και κάνε τις σωστές θεραπείες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξέρεις πως τα μαλλιά σου χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Και, φυσικά, αν δεν έχεις ιδέα τι να αγοράσεις, εμπιστεύσου τη γνώμη των ειδικών.

 

curly hair trends for 2011 2

 

- Κάνε τη σωστή αρχή

Αν τα μαλλιά σου είναι φυσικά σγουρά και φριζάρουν συχνά, μην περιμένεις να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα όταν είναι στεγνά. Ξεκίνα από το σωστό λούσιμο! Βρες τα προϊόντα (σαμπουάν, μάσκα, conditioner...) που προορίζονται για τις συγκεκριμένες ανάγκες του τύπου και της υφής των μαλλιών σου. Και φυσικά να θυμάσαι ότι οι ανάγκες των μαλλιών σου δεν είναι πάντα οι ίδιες.

 
- Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εργαλεία

Κάνε ένα διάλλειμα από το πιστολάκι και τα εργαλεία θερμότητας (σίδερο) και προσπάθησε να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά. Τα εργαλεία hairstyling προκαλούν αφυδάτωση στην τρίχα και κάνουν τα μαλλιά πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα. Επίσης, αν θέλεις να χτενίσεις τα μαλλιά σου, χρησιμοποίησε μια χτένα με αραιά δόντια, μετά το λούσιμο.

 

-Μην κάνεις το λάθος με την πετσέτα

Αν έχεις συνηθίσει να τυλίγεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα αμέσως μετά το μπάνιο και να τα τρίβεις με αυτή προκειμένου να στεγνώσουν πιο γρήγορα, τότε καλύτερα να σταματήσεις! Οι ειδικοί τονίζουν πως τα μαλλιά, όταν είναι ακόμη βρεγμένα ή νωπά, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και εύθραυστα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται μια προσεκτική μεταχείριση. Μάλιστα η έντονη τριβή με την πετσέτα μπορεί να τα φθείρει και να «σπάσει» πολλές από τις τρίχες, ενώ παράλληλα μπορεί να είναι η κύρια αιτία εμφάνισης φριζαρίσματος ή ψαλίδας.

 

Δες ακόμη: 5 λάθη που κάνεις όταν λούζεσαι