Αν είσαι έτοιμη να κάνεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου, και πιο συγκεκριμένα στην απόχρωσή τους, αυτό είναι το πιο απλό tip που πρέπει να ξέρεις για να βρεις την απόχρωση που σου ταιριάζει περισσότερο:

 

models rainbow hair 01

 

«Το χρώμα των ματιών σου και ο τόνος της επιδερμίδας σου είναι ο καλύτερος τρόπος να βρεις ποια απόχρωση σου ταιριάζει καλύτερα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο hair colorist Michael Rowan από το Smith's Hair Salon, στο Λονδίνο. Και συνεχίζει: «Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες που έχουν καστανά ή καστανοπράσινα μάτια πρέπει έχουν κατά νου να προτιμούν τα χρώματα του φθινοπώρου, τις κόκκινες, τις ανοιχτές χάλκινες και τις χρυσές αποχρώσεις, όπως για παράδειγμα την απόχρωση των μαλλιών της Lily Rose-Depp. Αν σκέφτονται να κάνουν στροφή προς το ξανθό, θα πρέπει να στοχεύουν σε πιο "βουτυρένιες", χρυσές αποχρώσεις, ενώ σε περίπτωση που στοχεύουν στο πιο καστανό, μελαχρινό... θα πρέπει να επιλέξουν πιο "πλούσιες" αποχρώσεις όπως οι σκούρες καστανές».

 

1 2

H Lily Rose-Depp


«Από την άλλη πλευρά, τα ανοιχτά, μπλε μάτια, συνδυάζονται άψογα με πιο ψυχρές αποχρώσεις, όπως το πολύ ανοιχτό ξανθό ή το πλατινέ», λέει ο Michael. Ταυτόχρονα, όμως, μπορούν να ταιριάξουν πολύ καλά με τις πιο σκούρες αποχρώσεις. «Έτσι, μία γυναίκα με ανοιχτά μπλε μάτια μπορεί να προτιμήσει το blue-black» προσθέτει.

 

af4fb6df43c810f7c9e182f0058a33d9

Για του λόγου το αληθές, η νέα icy- πλατινέ ξανθιά απόχρωση της Jennifer Lawrence ταιριάζει τέλεια με τα μάτια της.


Αν τώρα, η φύση σου φέρθηκε γενναιόδωρα και έχεις πράσινα μάτια, ο Michael σε συμβουλεύει: «Εχοντας το "χάρισμα" των πράσινων ματιών, μπορείς να παίξεις τόσο με τις ζεστές όσο και με τις πιο ψυχρές αποχρώσεις στα μαλλιά σου. Για παράδειγμα οι χάλκινες αποχρώσεις στα μαλλιά θα κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν πιο μεγάλα, ενώ οι πιο σκούρες θα δείχνουν πιο γλυκιές πάνω σου».

 

13318449 10209614867232223 1736721663 n

Φυσικά, το καστανόξανθο παραμένει μία από τις top επιλογές για τις γυναίκες με πράσινα μάτια.

 


Συμπέρασμα: Το χρώμα των ματιών σου «κρύβει» το μυστικό της επιτυχίας για τη σωστή απόχρωση των μαλλιών σου. So simple!

Δες ακόμα: Τα σωστά βήματα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα χείλη σου μεγαλύτερα