Το καλοκαίρι είναι εδώ και αυτά είναι τα beauty λάθη που πρέπει να αποφύγεις:

1. Τα κενά στο μαύρισμά σου από βραχιόλια και πολύ περίεργα μαγιό
Φέτος προσπάθησε να τα αποφύγεις έχοντας στο μυαλό σου να μετακινείς τα βραχιολάκια στο χέρι σου, ώστε αυτό να μαυρίζει ομοιόμορφα, και αποφεύγοντας τα πολύ περίεργα σχέδια στα μαγιό. Στην ίδια κατηγορία εμπίπτει το σημάδι από τα γυαλιά ηλίου, αλλά η σύσταση εδώ είναι διαφορετική: Προσέχουμε για να έχουμε και φοράμε πάντα γυαλιά στον ήλιο.

2. Σημεία που ξεχνάς να ενυδατώσεις
Όπως ακριβώς δεν ξεχνάς να βάλεις ενυδατική στο πρόσωπό σου, θα πρέπει να βρίσκεις χρόνο να περιποιηθείς και (όλο) το υπόλοιπο σώμα σου. Ειδικά μετά την ηλιοθεραπεία, αφιέρωσε 5 λεπτά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου και δώσε ιδιαίτερη σημασία σε σημεία που έχουν τάση προς την ξηρότητα, όπως τα πέλματα, οι αγκώνες και τα γόνατα – η ελλιπής ενυδάτωση σε αυτά τα σημεία έχει αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

3. Τα ατυχήματα με τις κρέμες μαυρίσματος
Αν συνεχίζεις να χρησιμοποιείς προϊόντα self tan κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πρέπει να διαβάσεις οπωσδήποτε αυτούς τους κανόνες.

4. Απροσεξία στην αποτρίχωση
Τον χειμώνα ίσως να έχει λιγότερη σημασία, καθώς το σώμα μας είναι καλυμμένο καθημερινά με ρούχα, όμως η λεπτομερής αποτρίχωση των ποδιών το καλοκαίρι είναι στη λίστα με τα απαραίτητα της beauty ρουτίνας. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι σίγουρο πως σε κάποια από τις εξορμήσεις σου στην παραλία θα εντοπίσεις το σημείο που... ξέχασες στο ξύρισμα. Και θα είναι πλέον αργά (εκτός κι αν κουβαλάς ξυραφάκι ακόμα και στην τσάντα θαλάσσης σου).

5. Δεν ξέρεις όσα πρέπει για το αντηλιακό σου
Όπως για παράδειγμα αν σε προστατεύει από τις ακτίνες UVA, οι οποίες και είναι υπεύθυνες για τη φωτογήρανση: Ο δείκτης SPF αφορά μόνο τις ακτίνες UVB και τα αντηλιακά που προστατεύουν και από τα δύο είδη ακτινοβολίας λέγονται ευρέος φάσματος (broad spectrum). Διάβασε εδώ όσα πρέπει να ξέρεις για τα αντηλιακά (όπως πόση ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο πρέπει να εφαρμόζονται, αλλά και κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται η επάλειψη).