Είτε είσαι καλεσμένη σε γάμο ή πρόκειται για ένα άλλο επίσημο event (πχ επαγγελματικό), υπάρχουν κάποια 4 βασικά λάθη που, αν αποφύγεις, έχεις πολλές πιθανότητες για ένα απολύτως επιτυχημένο look.

1. Δεν ντύνεσαι σωστά για την περίσταση (ή το μέρος)

Ένας γάμος σε ένα ξωκλήσι δίπλα στη θάλασσα έχει, για παράδειγμα, πολύ διαφορετικό dress code από έναν γάμο στην πόλη. Εκτός όμως από το μέρος, το ίδιο το event ή ο οικοδεσπότης ορίζουν επίσης τις στυλιστικές απαιτήσεις. Αν δεν είσαι σίγουρη, προτίμησε μια σίγουρη λύση: Ένα μονόχρωμο φόρεμα (σε ουδέτερο χρώμα), για παράδειγμα, συνδυασμένο με nude πέδιλα ή γόβες δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί εκτός κλίματος.

2. Φοράς τα λάθος εσώρουχα

Είτε πρόκειται για το σλιπ, είτε για το σουτιέν, η σωστή επιλογή εσωρούχου είναι όσο σημαντική είναι και η επιλογή του ίδιου του ρούχου. Εσώρουχα που «κόβουν», διαγράφουν ή φαίνονται (κατά λάθος – γιατί κάποιες φορές είναι κι αυτό μέρος του look) κάτω από ένα ρούχο (πχ ένα σουτιέν που είναι λίγο ορατό στην πλάτη ενός εξώπλατου φορέματος) μπορούν πραγματικά να καταστρέψουν την εμφάνιση.

3. Υπερβάλλεις με αξεσουάρ και κοσμήματα (ή γενικώς)

Ένα ξεχωριστό κόσμημα είναι αρκετό για να αναβαθμίσει ένα look, ένα ιδιαίτερο ρούχο μπορεί να μην χρειάζεται καν κοσμήματα ή αξεσουάρ για να αναδειχθεί και ένα εντυπωσιακό παπούτσι πρέπει να έχει «χώρο» για να ξεχωρίσει από την υπόλοιπη εμφάνιση. Διάλεξε, λοιπόν, το κομμάτι που θα πρωταγωνιστήσει στο look σου και κινήσου σε πιο μίνιμαλ ύφος στο υπόλοιπο outfit.

4. Παραμελείς το tailoring

Μπορεί για τα καθημερινά μας ρούχα το «sur mesure» να φαντάζει εξωπραγματικό (και εντελώς περιττό), όμως, όταν πρόκειται για μια πιο ιδιαίτερη και επίσημη εμφάνιση, οι λεπτομέρειες αξίζουν την προσοχή σου και είναι σίγουρο πως θα κάνουν τη διαφορά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσεις ένα custom made ρούχο: Μπορείς απλώς να επισκεφθείς μια μοδίστρα για να κάνεις μερικές -μικρές αλλά θαυματουργές- επιδιορθώσεις στο τέλειο φόρεμα που μόλις αγόρασες!

 

Δες ακόμα: Το τέλειο καλοκαιρινό beauty look της Δούκισσας για βραδινές εμφανίσεις και πώς θα το πετύχεις