Το καλοκαίρι τελειώνει, η νέα σεζόν σιγά σιγά ξεκινά και, μαζί της, νέοι στόχοι και νέες συνήθειες μπορούν (και πρέπει) να μπουν στην καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, μια πιο υγιής σχέση με το σώμα σου, που θα οδηγήσει στο να φαίνεσαι αλλά και να νιώθεις καλύτερα καθημερινά.

Αυτές οι συμβουλές του Κλινικού Διαιτολόγου Διατροφολόγου Νίκου Καφετζόπουλου θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις:

1ο Βήμα: Υποσχέσου στον εαυτό σου ότι θα κάνεις ό,τι χρειαστεί
Κάνε τη συμφωνία με τον εαυτό σου ότι αυτή την τελευταία φορά θα κάνεις ό,τι είναι απαραίτητο για να χάσεις τα περιττά κιλά. Ενδεχομένως, η ίδια η διαδικασία της απώλειας βάρους και η πειθαρχία που αυτή απαιτεί, να σε κάνει να νιώθεις λίγο άβολα, αλλά εσύ πρέπει να είσαι πρόθυμη και προετοιμασμένη να κάνεις το επόμενο βήμα προσπερνώντας κάθε εμπόδιο. Μην ξεχνάς ότι το έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου!

2ο Βήμα: Ανακάλυψε τα κίνητρά σου
Η προσωπικότητά σου σχετίζεται άμεσα με την επιτυχία κάθε στόχου σου. Σταμάτα για μία στιγμή και αναλογίσου ποια είσαι και γιατί κάνεις αυτό που κάνεις. Τι θέλεις να πετύχεις; Πότε; Με ποιον τρόπο; Γράψε τις απαντήσεις και κάθε φορά που θα νιώθεις έτοιμη να τα παρατήσεις, αφιέρωσε λίγα λεπτά για να τις διαβάσεις και η επιθυμία να εγκαταλείψεις την προσπάθεια θα εξαφανιστεί!

3ο Βήμα: Επαναπροσδιόρισε τη σχέση σου με το φαγητό
Αναλογίσου τη σχέση που έχεις με το φαγητό. Σου προκαλεί ευχαρίστηση, ή και τύψεις; Ξεσπάς σε αυτό όταν είσαι αγχωμένη; Το παραλείπεις όταν είσαι στεναχωρημένη; Κάνεις γυμναστική; Αν όχι, τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω; Όλες αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν πως συσχετίζεις τη διάθεσή σου με το φαγητό. Πολλές φορές η συναισθηματική σχέση με το φαγητό, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά σου. Κατανόησέ την και αντιμετώπισέ την.

4ο Βήμα: Απογραφή
Είναι η ώρα να κάνεις την απογραφή σου! Σκέψου τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να σε υποστηρίξουν σε αυτή σου την προσπάθεια. Ρίξε μια ματιά στην κουζίνα σου και δες αν έχεις ό,τι χρειάζεται. Τους πειρασμούς πέταξέ τους! Κατέβασε μια εφαρμογή στο κινητό σου ή κράτα ημερολόγιο με ό,τι τρώς. Έτσι θα αποκτήσεις επίγνωση και αυτοέλεγχο. Ρίξε μια ματιά στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα και έλεγξε πότε έχεις ελεύθερο χρόνο για γυμναστική. Σημείωσέ το ως ραντεβού με τον εαυτό σου και μην το ακυρώνεις για κανένα λόγο!

5ο Βήμα: Θέσε στόχους
Πάρε μολύβι και χαρτί ή άνοιξε τις σημειώσεις του κινητού σου γιατί ήρθε η ώρα να γράψεις τους στόχους για το επόμενο διάστημα. Οι στόχοι να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί και ρεαλιστικοί. «Πρέπει να τρώω περισσότερα φρούτα/λαχανικά», δεν είναι σωστός στόχος. «Θα τρώω σαλάτα σε κάθε γεύμα και 2 φρούτα την ημέρα» είναι αυτό που πρέπει να θέσεις. Βρες τους προσωπικούς σου στόχους και πραγματοποίησέ τους!

 

Βρες, την επόμενη Τρίτη, το δεύτερο μέρος του αφιερώματος με τις άλλες 5 συμβουλές του Κλινικού Διαιτολόγου Διατροφολόγου Νίκου Καφετζόπουλου για ένα νέο σώμα.

 

Δες ακόμα: Ένας Διαιτολόγος προτείνει 9 καλοκαιρινά γεύματα με λιγότερες από 400 θερμίδες για επίπεδη κοιλιά

 

Ευχαριστούμε για τη βοήθειά του τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Νίκο Καφετζόπουλο

Kafetzopoulos Nikos 1

Νίκος Καφετζόπουλος
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Nutribase Nutrition
213 002 48 54 | 6942 84 24 63 | info@nutribase.gr | www.nutribase.gr | Γρηγορίου Λαμπράκη 19, Γλυφάδα