Το καλοκαίρι τελειώνει, η νέα σεζόν σιγά σιγά ξεκινά και, μαζί της, νέοι στόχοι και νέες συνήθειες μπορούν (και πρέπει) να μπουν στην καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, μια πιο υγιής σχέση με το σώμα σου, που θα οδηγήσει στο να φαίνεσαι αλλά και να νιώθεις καλύτερα καθημερινά.

Αυτές οι συμβουλές του Κλινικού Διαιτολόγου Διατροφολόγου Νίκου Καφετζόπουλου θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις:

 

Θυμήσου το πρώτο μέρος του αφιερώματος με τις 5 πρώτες συμβουλές του Κλινικού Διαιτολόγου Διατροφολόγου Νίκου Καφετζόπουλου για ένα νέο σώμα.

6ο Βήμα: Κάνε τις απαραίτητες μετρήσεις
Αυτό είναι πολύ σημαντικό βήμα, που οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να το παραβλέπουν. Πριν ξεκινήσεις:
• Ζυγίσου
• Τράβηξε μια «πριν» φωτογραφία (για να τη συγκρίνεις με το «μετά» , όταν θα έχεις φτάσει στον στόχο σου)
• Κάνε λιπομέτρηση
• Μέτρα την περίμετρο στη μέση, τα πόδια, τους γλουτούς, το στήθος και τα χέρια σου
• Κάνε γενικές εξετάσεις αίματος

Όλα αυτά θα κρατούν τα κίνητρά σου ισχυρά όταν νιώθεις ευάλωτη και έτοιμη να οπισθοχωρήσεις.

7ο Βήμα: Προσκάλεσε τον εαυτό σου σε μια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής
Μπορεί να σου πέσει βαρύ αν σκεφτείς πως όλα αυτά που πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις θα πρέπει να τα ακολουθείς για όλη σου τη ζωή, γι’ αυτό ας κάνουμε τα πράγματα ένα-ένα. Σε πρώτη φάση προσκάλεσε τον εαυτό σου σε μια ημέρα γεμάτη με υγιεινή διατροφή. Την επόμενη ημέρα, θα συνειδητοποιήσεις ότι τελικά δεν ήταν και τόσο χάλια και θα το επαναλάβεις.

8ο Βήμα: Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου
Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος όσον αφορά τη γυμναστική. Δηλαδή, αφιερώνουν χρόνο στο να ψάχνουν τι είδους γυμναστική είναι η καλύτερη για άμεση απώλεια βάρους, πόση ώρα πρέπει να γυμνάζονται και πότε. Αυτά είναι λεπτομέρειες που θα χρειαστούν αργότερα. Αυτή τη στιγμή έχει σημασία να σηκωθείς από την καρέκλα ή τον καναπέ σου και να κάνεις οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα. Για τη δεδομένη στιγμή στόχος σου είναι να αποκτήσεις υγιεινές συνήθειες και να γίνεις πιο δραστήρια. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα περπατάς ή θα παίζεις ή θα καθαρίζεις το σπίτι ή γενικά θα κινείσαι περισσότερο. Κάθε μέρα βάλε την εξής πρόκληση στον αυτό σου: Προσπάθησε να κάνεις περισσότερα βήματα από αυτά που έκανες χθες.

9ο Βήμα: Βρες τη χρυσή τομή
Μια από τις σημαντικότερες αιτίες αποτυχίας των προγραμμάτων απώλειας βάρους είναι η άποψη «όλα ή τίποτα». Οι άνθρωποι μπορούν να κρατήσουν τον έντονο περιορισμό για λίγο, αλλά η στέρηση τελικά φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Στην πλειοψηφία τους, όταν βρεθούν εκτεθειμένοι σε κάποιο πειρασμό, μετά από πολλή στέρηση, θα ορμήσουν χωρίς αυτοσυγκράτηση. Γι’ αυτό, βρες τη χρυσή τομή. Είναι προτιμότερο να πάρεις τον χρόνο σου και να βάλεις σιγά σιγά τις υγιεινές συνήθειες στη ζωή σου, παρά να τα κάνεις όλα μαζί και μετά την 1η εβδομάδα να τα παρατήσεις.

10ο Βήμα: Ξεκίνα, ακόμα κι αν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή
Τελικά, το σημαντικότερο βήμα όλων είναι απλά να κάνεις την αρχή. Ο χρόνος ποτέ δεν θα είναι ο σωστός ή ο κατάλληλος, πάντα θα λες «θα ξεκινήσω αύριο / τη Δευτέρα / μετά τις διακοπές». Και το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να αναβάλλεις την προσπάθειά σου και να βρίσκεις συνέχεια λόγους για να ακυρώνεις το ραντεβού με τον εαυτό σου. Θα πρέπει όμως να αναλάβεις δράση. Με το να οραματίζεσαι απλά τις επιθυμίες σου χωρίς να τις υλοποιείς, τίποτα δεν θα αλλάξει. Ξεκίνα, λοιπόν, σήμερα!

Καλή επιτυχία!

 

Δες ακόμα: Ένας Διαιτολόγος προτείνει 9 καλοκαιρινά γεύματα με λιγότερες από 400 θερμίδες για επίπεδη κοιλιά

 

Ευχαριστούμε για τη βοήθειά του τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Νίκο Καφετζόπουλο

Kafetzopoulos Nikos 1

Νίκος Καφετζόπουλος
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Nutribase Nutrition
213 002 48 54 | 6942 84 24 63 | info@nutribase.gr | www.nutribase.gr | Γρηγορίου Λαμπράκη 19, Γλυφάδα