Έχω γίνει expert στα smoothies! Σύντομα θα σας αποκαλύψω όλες τις συνταγές που φτιάχνω κάθε πρωί για μένα αλλά και για τον καλό μου. Αυτό όμως που αντιλήφθηκα (κάνοντας δεκάδες δοκιμές) είναι πως, όταν θέλουμε να είναι κρύο -σχεδόν παγωμένο- το ρόφημά μας, δεν πρέπει να βάζουμε πάγο! Κι αυτό γιατί ο -πολύς- πάγος που βάζουμε στο smoothie με το γάλα και τα φρούτα, αλλοιώνει τη γεύση του, αφού μετά από λίγο ο πάγος λιώνει και γίνεται νερό. Σκεφτείτε το κι εσείς. Γάλα με φρούτα και...νερό. Δεν είναι τόσο γευστικό.
Γι' αυτό λοιπόν άρχισα να κάνω το εξής κόλπο: Βάζω τα φρούτα στην κατάψυξη και έτσι το smoothie γίνεται παγωμένο χωρίς να προσθέσω παγάκια.
Προσοχή όμως: Εάν βάλετε τα φρούτα στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ, φροντίστε να τα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια και να τα έχετε τοποθετήσει σε ένα πιάτο, χωρίς να ακουμπάει το ένα το άλλο για να μην κολλήσουν.