Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μετράνε όλη μέρα θερμίδες, αλλά γενικώς προσπαθώ να κρατάω μια ισορροπία στη διατροφή μου και να... «κλέβω» λίγο όποτε και όπου μπορώ! Για παράδειγμα, καθημερινά κάνω αυτές τις 5 μικρές αντικαταστάσεις και τελικά καταναλώνω λιγότερες θερμίδες χωρίς καν να το καταλάβω. Σας συμβουλεύω να τις δοκιμάσετε κι εσείς.

Αντί για φαγητό με σαλάτα, φάτε... σαλάτα με φαγητό!
Αν για εσάς η μέθοδος της μικρότερης μερίδας δεν πιάνει, τότε προσπαθήστε απλώς να αλλάξετε τις αναλογίες των συστατικών του γεύματός σας. Μειώστε λίγο από το φαγητό και αυξήστε τη σαλάτα. Έτσι, σίγουρα δεν θα νιώθετε ότι τρώτε λιγότερο.

Αντί για αναψυκτικά, πιείτε ανθρακούχο νερό
Μπορείτε απλώς να αντικαταστήσετε τα κανονικά αναψυκτικά με τις light εκδοχές τους, αλλά σας προτείνω να δοκιμάσετε να αποτοξινωθείτε και από αυτά, πίνοντας, όποτε έχετε αυτή την ανάγκη, ένα φυσικό ανθρακούχο νερό. Βάλτε μέσα μια φέτα λεμόνι ή πειραματιστείτε ακόμα περισσότερο προσθέτοντας έξτρα γεύση με ένα ξύλο κανέλας, μισό κομμένο φρούτο (όπως πράσινο μήλο ή αχλάδι), ή μυρωδικά όπως δενδρολίβανο ή μέντα.

Αντί για χυμό φρούτων, φάτε το φρούτο!
Και, με την ίδια λογική, αντί για ένα ποτήρι γάλα προτιμήστε ένα γιαούρτι κ.ο.κ. Με αυτόν τον τρόπο, με το να καταναλώνετε δηλαδή στέρεες τροφές αντί για υγρές, θα τρώτε περίπου το ίδιο πράγμα αλλά θα νιώθετε ότι χορτάσατε πολύ περισσότερο.

Αντί για «διπλό» τοστ, προτιμήστε το μονό
Προτιμήστε να κάνετε το τοστ σας με τα ίδια υλικά αλλά με μία φέτα ψωμί. Έτσι, θα γλιτώσετε τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες του έξτρα ψωμιού, αλλά θα έχετε την ίδια γεύση! Θυμηθείτε τις 4 σούπερ συνταγές που σας έδειξα πρόσφατα.

Αντί για σως, βάλτε λάδι και ξύδι
Αν σας φαίνεται πολύ στεγνή η σαλάτα σας, δοκιμάστε λίγο περισσότερο μπαλσάμικο. Στο κρέας, αντί για σάλτσα, βάλτε μπόλικο λεμόνι. Προσθέτουν και τα δύο απίστευτη νοστιμιά χωρίς καθόλου θερμίδες!