Μπορεί κανείς να γυμνάζεται για διάφορους λόγους αλλά αν ο δικός σου βασικός σκοπός είναι να χάσεις κιλά (ή μάλλον λίπος), τότε αυτές οι συμβουλές μπορεί να σου φανούν χρήσιμες:

1. Διάλεξε ένα είδος προπόνησης που να σου αρέσει
Δοκίμασε διαφορετικά είδη προπόνησης μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Οι επιλογές σου είναι άπειρες και φυσικά δεν τελειώνουν σε ένα γυμναστήριο. Αλλά, ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, μπορείς να βρεις χώρους που προσφέρουν πολύ διαφορετικές μεταξύ τους επιλογές. Διασκεδαστικά ομαδικά προγράμματα, γυμναστήρια που ειδικεύονται στο group training και τη λειτουργική προπόνηση, χώρους που προσφέρουν μαθήματα spinning, trx και χορού – σίγουρα κάτι θα βρεις στην περιοχή σου!

2. Μην υπερεκτιμάς τις θερμίδες που καις
Έτσι κι αλλιώς, οι θερμίδες που μπορούμε να κάψουμε με τη γυμναστική είναι αμελητέες σε σχέση με αυτές που μπορούμε να προσλάβουμε με τη διατροφή μας. Έχε λοιπόν στο νου σου ότι, στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις, σίγουρα θα σε βοηθήσει η γυμναστική, ωστόσο πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή σου. Σε κάθε περίπτωση, ποτέ μην επιβραβεύεις τον εαυτό σου για μια σκληρή προπόνηση με ένα τεράστιο γεύμα, γεμάτο θερμίδες και λιπαρά.

3. Δώσε σημασία στην ένταση της άσκησης
Δεν χρειάζεται κάθε σου προπόνηση να είναι υψηλής έντασης, αλλά, με δεδομένο ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, οι προπονήσεις σου θα πρέπει –ανάλογα με το επίπεδό σου- να είναι απαιτητικές. Αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο, ανεβαίνεις στον διάδρομο και πιάνεις κουβέντα με τον διπλανό σου (και οι καρδιακοί σου παλμοί σου επιτρέπουν να συζητάς), τότε ίσως κάτι δεν κάνεις σωστά.

4. Μην ξεχνάς την ξεκούραση
Το να δίνουμε στο σώμα μας τον χρόνο να ξεκουραστεί και να επανέλθει μετά από μια προπόνηση είναι εξίσου σημαντικό με την ίδια την προπόνηση. Θυμήσου τα σημάδια ότι ίσως ασκείσαι υπερβολικά.

5. Μην κολλάς στο αερόβιο
Μπορεί με την αερόβια άσκηση να καις, αναλογικά, περισσότερο λίπος, ωστόσο σημαντικό για να αδυνατίσεις τελικά είναι να αποκτήσεις έναν καλύτερο μεταβολισμό. Ο τρόπος για να το πετύχεις; Μυϊκή ενδυνάμωση. Βάλ’ τη στο πρόγραμμά σου τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Προτίμησε πολυαρθρικές ασκήσεις για να καις παράλληλα περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου.