Πώς μπορείς να φτιάξεις λοιπόν τη δική σου σπιτική granola χωρίς καθόλου προσθήκη ζάχαρης;
Υλικά:
-200 γρ. (2 φλυτζάνια) νιφάδες βρώμης
-60 γρ. (1/2 φλ.) κολοκυθόσπορος (ή άλλους σπόρους)
-80 γρ (2/3 φλ. ) διάφοροι ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (πχ καρύδια, κάσιους, φουντούκια)
-40 γρ (1/2 φλ.) flakes αμυγδάλου ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα
-2 κ.σ. κανέλλα
-1/2 κ.σ. τζίντζερ
-4 κ.σ. λάδι καρύδας (λιωμένο)
-2 ασπράδια αβγού (χτυπημένα μέχρι να γίνουν αφρός)
Εκτέλεση
-Ζέστανε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώσε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
-Πρόσθεσε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, την κανέλλα και το τζίντζερ σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά.
-Πρόσθεσε το λάδι καρύδας και ανακάτεψε ώστε να καλύψει όλο το μείγμα.
-Πρόσθεσε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακάτεψε ώστε να καλύψουν το μείγμα.
-Στρώσε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για περίπου 30 λεπτά.
Άφησε τη granola να κρυώσει καλά και αποθήκευσέ τη σε αεροστεγή δοχεία τροφίμων. Πρόσθεσε 1-2 κουταλιές στο πρωινό σου (σε ένα μπολ με γάλα ή γιαούρτι) ή χρησιμοποίησέ τη σαν topping για ένα υγιεινό και πεντανόστιμο acai bowl!
Extra tip: Μπορείς να προσθέσεις στη granola υλικά όπως αποξηραμένες μαύρες σταφίδες, goji berries ή τριμμένη καρύδα.