Ξέρεις ήδη ότι η ζάχαρη κρύβεται σε αμέτρητα «υγιεινά» τρόφιμα, όπως για παράδειγμα τα δημητριακά πρωινού ή η περίφημη granola που αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα toppings για τα λαχταριστά smoothie bowls που βλέπεις συνέχεια στο pinterest.

Πώς μπορείς να φτιάξεις λοιπόν τη δική σου σπιτική granola χωρίς καθόλου προσθήκη ζάχαρης;

Υλικά:
-200 γρ. (2 φλυτζάνια) νιφάδες βρώμης
-60 γρ. (1/2 φλ.) κολοκυθόσπορος (ή άλλους σπόρους)
-80 γρ (2/3 φλ. ) διάφοροι ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (πχ καρύδια, κάσιους, φουντούκια)
-40 γρ (1/2 φλ.) flakes αμυγδάλου ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα
-2 κ.σ. κανέλλα
-1/2 κ.σ. τζίντζερ
-4 κ.σ. λάδι καρύδας (λιωμένο)
-2 ασπράδια αβγού (χτυπημένα μέχρι να γίνουν αφρός)

Εκτέλεση
-Ζέστανε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώσε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
-Πρόσθεσε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, την κανέλλα και το τζίντζερ σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά.
-Πρόσθεσε το λάδι καρύδας και ανακάτεψε ώστε να καλύψει όλο το μείγμα.
-Πρόσθεσε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακάτεψε ώστε να καλύψουν το μείγμα.
-Στρώσε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για περίπου 30 λεπτά.

Άφησε τη granola να κρυώσει καλά και αποθήκευσέ τη σε αεροστεγή δοχεία τροφίμων. Πρόσθεσε 1-2 κουταλιές στο πρωινό σου (σε ένα μπολ με γάλα ή γιαούρτι) ή χρησιμοποίησέ τη σαν topping για ένα υγιεινό και πεντανόστιμο acai bowl!

Extra tip: Μπορείς να προσθέσεις στη granola υλικά όπως αποξηραμένες μαύρες σταφίδες, goji berries ή τριμμένη καρύδα.