Για πρωινό, για σνακ μετά την προπόνηση, για ενδιάμεσο γεύμα… τα smoothies είναι δροσιστικά, γευστικά και εύκολα στην παρασκευή τους. Ακολούθησε αυτές τις 4 συμβουλές για να είσαι σίγουρη ότι είναι και θρεπτικά!

1. Αντί για ζάχαρη, προτίμησε απλώς να προσθέσεις στο smoothie σου ώριμα, γλυκά φρούτα. Αν το θέλεις ακόμα πιο γλυκό, βάλε και μια μικρή κουταλιά μέλι.
Extra tip: Χρησιμοποίησε παγωμένη μπανάνα (βάλ’τη στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ) για βελούδινη υφή, γλυκιά γεύση και πιο δροσερή αίσθηση στο smoothie σου.

2. Αντί για νερό, χρησιμοποίησε γάλα ή γιαούρτι. Έτσι, θα προσθέσεις στη συνταγή ασβέστιο αλλά και πρωτεΐνες.
Extra tip: Μπορείς να αποφύγεις τα γαλακτοκομικά, αν θέλεις η συνταγή σου να είναι vegan. Δυο καλές εναλλακτικές είναι το γάλα σόγιας και το γάλα βρώμης.

3. Εκτός από φρούτα, χρησιμοποίησε και λαχανικά. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, ενώ αποδίδουν ελάχιστες θερμίδες. Σπανάκι, καρότα, αγγούρι, παντζάρι, μπρόκολο, σέλερι είναι μερικές από τις επιλογές σου.
Extra tip: Προσπάθησε να βάλεις στο μπλέντερ όσα περισσότερα χρώματα μπορείς. Φρούτα και λαχανικά διαφορετικών χρωμάτων θα κάνουν τη συνταγή πλούσια σε πολλές διαφορετικές ομάδες βιταμινών και άλλων θρεπτικών στοιχείων.

4. Πρόσθεσε Ω-3 λιπαρά οξέα. Οι σπόροι chia, ο τριμμένος λιναρόσπορος και τα καρύδια είναι μερικές πολύ καλές πηγές.
Extra tip: Για να κάνεις ακόμα πιο πλούσια τη γεύση και την υφή του smoothie, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταχίνι, που είναι επίσης πλούσιο σε Ω-3.

5. Πρόσθεσε γεύση αλλά και αντιοξειδωτικά. Κανέλα, τζίντζερ και αποξηραμένα goji berries είναι μερικοί εύκολοι τρόποι να προσθέσεις ακόμα περισσότερα αντιοξειδωτικά στο ποτήρι σου, αλλά και έξτρα γεύση.
Extra tip: Μια κουταλιά από αυτή τη σπιτική γκρανόλα που περιέχει τζίντζερ αλλά καθόλου ζάχαρη είναι το τέλειο topping για το smoothie σου!