Αν νομίζετε πως πρέπει να μην τρώτε τίποτα μέσα στη μέρα ή πως πρέπει να κάνετε εξαντλητικές δίαιτες για να αποκτήσετε το «ιδανικό» σώμα, κάνετε μεγάλο λάθος.

Αρχικά, δεν υπάρχει «ιδανικό» σώμα. Δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε το σώμα της Gisele και να προσπαθούμε να το αποκτήσουμε πάση θυσία. Είναι ωραίο να έχουμε στόχους και κίνητρα, είναι λάθος όμως να έχουμε εμμονές που μας ωθούν σε επικίνδυνες για την υγεία μας καταστάσεις. Και η αλήθεια είναι πως με τις εξαντλητικές δίαιτες πετυχαίνετε την απώλεια μυϊκού ιστού και νερού, αλλά όχι λίπους.

Αν θέλετε πραγματικά να χάσετε κάποια κιλά, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε σε έναν ειδικό και να σας βγάλει μια διατροφή βασισμένη στις δικές σας ανάγκες και στον δικό σας τρόπο ζωής. Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που κυριολεκτικά δεν τρώνε τίποτα και παχαίνουν με το παραμικρό, τότε να ξέρετε πως με κάποιο τρόπο έχετε αποτελειώσει τον μεταβολισμό σας. Οπότε χρειάζεστε σωστή καθοδήγηση για να τον κάνετε να δουλέψει σωστά και πάλι.

Το θέμα, λοιπόν, είναι να ακούμε τις ανάγκες του σώματός μας, να μην υπερβάλλουμε και να έχουμε υπομονή. Προτεραιότητα είναι ένα ΥΓΙΕΣ σώμα και ΟΧΙ ένα αδύνατο σώμα.

Σε αυτό το σημείο θα πω ξανά πως η συμβουλή ενός ειδικού είναι απαραίτητη. Για παράδειγμα, εγώ είχα βγάλει μόνη μου το συμπέρασμα πως, όταν θέλω να χάσω δυο κιλά, πρέπει να τρώω πολλές σαλάτες με κοτόπουλο και να κόψω εντελώς τους υδατάνθρακες. Λάθος. Ποτέ δεν κατάφερα να χάσω κιλά με αυτόν τον τρόπο -όσο και αν επέμενα. Ο Γιώργος Μουλίνος μου είπε πως λόγω του φορτωμένου προγράμματός μου, αλλά και της γυμναστικής που κάνω, πρέπει να τρώω και υδατάνθρακες για να έχω ενέργεια και να βοηθώ έτσι τον μεταβολισμό μου να κάνει περισσότερες καύσεις.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω τη διατροφή μου, δείχνοντάς σας όλα όσα τρώω σε μία μέρα:

ΠΡΩΙΝΟ - 8 π.μ.

doukissa nomikou prwino

-2 φέτες μαύρο ψωμί
-1 φέτα γαλοπούλα
-1 φέτα τυρί (χαμηλών λιπαρών)
-1 φυσικό χυμό πορτοκάλι (πολλοί βέβαια προτιμάτε να πίνετε τον χυμό το απόγευμα)
-1 ομελέτα με 3 ασπράδια αβγών, μανιτάρια και πιπεριές.

doukissa nomikou omeleta

 

ΣΝΑΚ - 11 π.μ.

doukissa nomikou snak 2

Φρούτα εποχής. Τώρα που βγαίνουν σιγά σιγά οι φράουλες τις τιμώ και με το παραπάνω!

 

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ - 2 μ.μ.

doukissa nomikou mesimeriano 1

-Μακαρόνια με άπαχο κιμά και τριμμένο τυρί (χαμηλών λιπαρών)
-Πράσινη σαλάτα

Extra tip: Επιλέξτε να φάτε μακαρόνια μια μέρα που θα κάνετε πολλές καύσεις. Για παράδειγμα, την ημέρα που θα κάνετε γυμναστική μπορείτε άφοβα να φάτε το μεσημέρι τα αγαπημένα σας μακαρόνια, χωρίς βούτυρο εννοείται! Και προφανώς δεν θα φάτε όλη την ποσότητα που βλέπετε στη φωτογραφία! Ούτε κι εγώ τρώω όλη την πιατέλα. Μάλιστα τις περισσότερες φορές τρώω σκέτα μακαρόνια με τυρί, χωρίς τον κιμά!

 

Εναλλακτικά:

doukissa nomikou mesimeriano 2

-Σπανακόρυζο (μαγειρεμένο light)
-2 ασπράδια αβγών

Extra tip: Όταν το φαγητό σας δεν έχει πρωτεΐνη, τότε καλό είναι να συμπληρώσετε το γεύμα σας με ασπράδια αβγών που είναι καθαρή πηγή πρωτεΐνης.

 

ΣΝΑΚ - 5 μ.μ.

doukissa nomikou snak

-1 τοστ με μαύρο ψωμί
-1 φέτα γαλοπούλα
-1 φέτα τυρί
-1 φυσικό χυμό πορτοκάλι (εάν δεν έχετε πιει το πρωί)
-1 φρούτο (προσωπικά, μου αρέσει πολύ το αχλάδι)
Σημείωση: Δεν προσθέτουμε ποτέ βούτυρο στο τοστ!

Extra tip: Ο σκοπός είναι να τρώτε φρούτα κατά τη διάρκεια της ημέρας! Πέρα από τον φυσικό χυμό. Τα φρούτα έχουν πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Προσοχή όμως, ό,τι είναι υγιεινό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το τρώμε σε τεράστιες ποσότητες. Μέχρι και τα φρούτα, αν φάμε πάρα πολλά, μπορούν να μας παχύνουν (την έχω πατήσει έτσι!).

 

ΒΡΑΔΙΝΟ - 9 μ.μ.

doukissa nomikou bradino

Το όνειρο όλων γίνεται πραγματικότητα! Πίτσα που δεν παχαίνει! Τι άλλο να ζητήσεις; Σας είχα δώσει τη συνταγή για αυτήν την πεντανόστιμη, ελαφριά και χωρίς θερμίδες σπιτική πίτσα. Θυμηθείτε την και φτιάξτε τη σήμερα κιόλας!

Extra tip: Το βραδινό γεύμα προσπαθώ να μην το τρώω μετά τις 9 το βράδυ.

 

Αυτό είναι ενδεικτικά το μενού μιας τυχαίας μέρας μου. Οι συνδυασμοί πάντα αλλάζουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι:
-Δεν κάνω υπερβολές και απολαμβάνω όσα τρώω.
-Δεν θα φάω κάτι επειδή πρέπει! Άλλωστε το φαγητό είναι απόλαυση και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Χωρίς υπερβολές όμως και υστερίες.

 

Περιμένω τα σχόλιά σας:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom

χχχ
Δ. Ν.

Υ.Γ.: Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.

 

Δείτε ακόμα:

Δοκιμάστε αυτά τα δύο δεκάλεπτα προγράμματα για τέλεια γυμνασμένη κοιλιά!