Με το που είδα έτσι μουντό και βροχερό τον καιρό, αποφάσισα να φτιάξω μια ωραία σούπα. Παλιά δεν μου άρεσαν καθόλου και θυμάμαι πως τις έτρωγα με το ζόρι - και μάλιστα μόνο όταν ήμουν άρρωστη. Τα τελευταία χρόνια όμως αναθεώρησα. Μου αρέσουν πολύ και τις λιγουρεύομαι συχνά. Κοτόσουπα, ψαρόσουπα, χορτόσουπα, μανιταρόσουπα, κολοκυθόσουπα. Ναι, αμέ, δεν έχω κανένα πρόβλημα, μου αρέσουν όλες, ειδικά αν είναι βελουτέ

Tip: Για να γίνει η σούπα βελουτέ, πρέπει να πάρετε το ειδικό μηχάνημα. Μου το έκανε δώρο η μητέρα μου και πραγματικά αξίζει!

Για σήμερα αποφάσισα να φτιάξω ψαρόσουπα βελουτέ με φρέσκο ψαράκι που μου έφερε ο πατέρας μου. (Στα ψάρια είναι ο καλύτερος. Τα ξέρει όλα απ' έξω και ανακατωτά! Εγώ πάλι όχι. Πφφφ). Μου αρέσει να τρώω πρώτα τη σούπα και μετά το ψάρι, αν θέλετε εσείς όμως φυσικά μπορείτε να βάλετε το ψάρι μέσα στη σούπα και να τα φάτε μαζί. Έψησα επίσης μια γλυκοπατάτα στο φούρνο, με τη φλούδα, γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, έχει πολλά θρεπτικά συστατικά και με αυτόν τον τρόπο γίνεται ακόμη πιο τραγανή! Τέλος, έβρασα χόρτα, έβαλα μπόλικο λεμόνι, έκοψα και λίγο μαύρο ψωμί και voilà!

Οι σούπες είναι το πιο νόστιμο, θρεπτικό και με πραγματικά λίγες θερμίδες χορταστικό φαγητό!

Καλή μας όρεξη!

 

Βρείτε προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.