Το ότι τα φρούτα κάνουν καλό, το ξέρετε. Το ότι τα πολλά φρούτα παχαίνουν, επίσης το ξέρετε. Και, αν δεν το ξέρετε, σας το λέω εγώ τώρα. Την έχω πατήσει πολλά καλοκαίρια έτσι - και αυτό επειδή τρελαίνομαι για όλων των ειδών τα φρούτα και ειδικά τις ζεστές μέρες μπορώ να τρέφομαι αποκλειστικά μονό με αυτά!

Και είναι λογικό στο τέλος πάντα να παχαίνω. Γιατί τα φρούτα δεν είναι νερό για να μην έχουν θερμίδες. Και, όπως είναι φυσικό, όταν ξεπερνάμε το όριο, την «πατάμε». Ναι, ναι, ακόμη και από τα φρούτα.

Για σήμερα επέλεξα να φάω πεντανόστιμες φράουλες -χωρίς ζάχαρη και χωρίς σαντιγί- και ένα μήλο με κανέλα. Να ξέρετε πως οι φράουλες έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση και μάλιστα 5-8 περίπου την ημέρα προσδίδουν περισσότερη βιταμίνη C από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Από την άλλη, τα μήλα αλλά και η κανέλα αυξάνουν τον μεταβολισμό, άρα μας βοηθούν να κάνουμε περισσότερες καύσεις. Πρόκειται λοιπόν για έναν πολύ καλό και νόστιμο συνδυασμό.

Extra tip: Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ένα «μαγικό» αντιοξειδωτικό ρόφημα, βάζοντας σε μια κανάτα νερό, 1 ξυλάκι κανέλας και 1 μήλο κομμένο σε φέτες. Βάλτε πολλά παγάκια και... enjoy!

Βρείτε προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.

Δείτε ακόμα...

Η σαλάτα ως πλήρες γεύμα: 3 πανεύκολες συνταγές που θα λατρέψετε