Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι είστε σε κάποια παραλία και απολαμβάνετε τον ήλιο και τη θάλασσα. Το ίδιο κάνω κι εγώ! Έχω ξεκινήσει από νωρίς σήμερα τις βουτιές και όπως συμβαίνει συνήθως... πεινάω!

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, μια μέρα στην παραλία -ακόμη και ξαπλωμένη να είμαι- με κουράζει τρομερά πολύ και φυσικά μου ανοίγει την όρεξη. Επειδή λοιπόν από την πείνα μου μπορώ να φάω ό,τι βρω μπροστά μου, φροντίζω πάντα να έχω μαζί μου υγιεινά σνακ, όπως φρούτα, σπιτικά σάντουιτς με μαύρο ψωμί χωρίς βούτυρο, με γαλοπούλα, τυρί, μαρούλι, ακόμη και δροσιστικές σαλάτες σε τάπερ! Ναι, κουβαλάω πολλά μαζί μου και απλώς φροντίζω να τα έχω στη σκιά! Όλα αυτά συμβαίνουν όταν πηγαίνω σε ανοργάνωτες παραλίες.

Στην περίπτωση που πάω σε οργανωμένη παραλία, τότε επιλέγω έναν φυσικό χυμό, κατά προτίμηση φυσικό χυμό πορτοκάλι-καρότο. Αν δεν έχει καθόλου φυσικούς χυμούς τότε παίρνω ένα μεγάλο μπουκάλι νερό αντί για κάποιο αναψυκτικό! Δεν επιλέγω ποτέ κρουασάν, έτοιμα σάντουιτς κλπ, γιατί συνήθως πρόκειται για θερμιδοβόμβες! Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτούν και είναι σχεδόν βέβαιο πως κρύβουν πολλές «αμαρτίες», όπως ζάχαρη, βούτυρο κλπ. Επομένως, μια νόστιμη και θρεπτική φρουτοσαλάτα με γιαούρτι, μέλι και ξηρούς καρπούς είναι η ιδανική επιλογή! Από τη μια, δεν έχει κρυμμένα λιπαρά, ξέρεις ακριβώς τι τρως, και από την άλλη χορταίνεις και γεμίζεις ενέργεια!

Πάω για βουτιά ;-)

 

Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.

Δείτε ακόμα...

Η γυμναστική που κάνω όταν δεν έχω χρόνο