Η γυμναστική έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια τρόπος ζωής για μένα. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, από μπαλέτο και καράτε μέχρι πόλο, κολύμβηση και βόλεϊ. Αντίστοιχα και στο γυμναστήριο έχω δοκιμάσει τα πάντα, από αερόβια ομαδικά προγράμματα και spinning μέχρι πιλάτες και crossfit!

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα είναι πως τελικά τα πιο απλά -αλλά βασικά- είναι τα καλύτερα. Δεν χρειάζεται να πιέζουμε τους εαυτούς μας με τρομερά δύσκολες ασκήσεις, κινδυνεύοντας να τραυματιστούμε ή -ακόμη χειρότερα- να λιποθυμήσουμε από την κούραση. Είναι βασικό να ακούμε τις ανάγκες του σώματός μας και να τις σεβόμαστε.

Τον τελευταίο καιρό κάνω γυμναστική στο σπίτι 4-5 φορές την εβδομάδα από -μόνο- μισή ώρα και νιώθω το σώμα μου πιο γραμμωμένο και δυνατό από ποτέ! Ειδικά όταν δεν έχω όρεξη ή χρόνο, κάνω μόνο πέντε ασκήσεις το βράδυ πριν πέσω για ύπνο. Και έχω παρατηρήσει πως με αυτόν τον τρόπο διατηρούμαι σε φόρμα.

 

doukissa nomikou proponisi

 

Αυτές οι ασκήσεις δεν είναι δύσκολες, είναι όμως πολύ βασικές και πρέπει να γίνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση για να δείτε αποτελέσματα. Αυτές λοιπόν είναι οι εξής:

1. Κοιλιακοί απλοί: 3 σετ από 20 επαναλήψεις + μερικά κοφτά ροκανίσματα στο τέλος, κρατώντας τον αυχένα συνεχώς ψηλά
2. Ψαλιδάκια ποδιών για κάτω κοιλιακούς με τον αυχένα ελαφρώς σηκωμένο: 3 σετ από 20 επαναλήψεις+ + μερικά κοφτά ροκανίσματα στο τέλος
3. Πλάγια ροκανίσματα με πόδια λυγισμένα σε ορθή γωνία και κάθε χέρι να ακουμπά σε κάθε επανάληψη στο αντίθετο πόδι (SOS! Μην τους παραμελείτε! Προσωπικά δεν έκανα ποτέ στο παρελθόν και από τότε που τους ξεκίνησα είδα τεράστια διαφορά στην κοιλιά μου): 3 σετ από 20 επαναλήψεις + στο τέλος μερικές γρήγορες επαναλήψεις με τον αυχένα συνέχεια ψηλά (σαν ποδήλατο)
4. Καθίσματα: Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα!
5. Βυθίσεις για τρικέφαλους με τη βοήθεια μιας καρέκλας: 3 σετ από 20 επαναλήψεις

Extra tip: Αν θέλετε να σας βγει σε ακόμα λιγότερο χρόνο και λίγο πιο έντονο, μπορείτε να εκτελέσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τη μέθοδο της κυκλικής προπονησης. Δηλαδή, αντί για διάλειμμα μετά από κάθε σετ, να προχωράτε στην επόμενη άσκηση και, αφού ολοκληρώσετε ένα κύκλο, να συνεχίσετε με έναν ακόμα με τα δεύτερα σετ κάθε άσκησης και να ολοκληρώσετε με τον κύκλο των τρίτων σετ!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα σας πάρει πάνω από 15 λεπτά και μπορείτε να το κάνετε στο δωμάτιό σας πριν πάτε για ύπνο ή μόλις γυρίσετε από τη δουλειά! Επιπλέον, γυμνάζει ακριβώς τα σημεία που θέλουμε εμείς οι γυναίκες, δηλαδή την κοιλιά, τους γλουτούς και το πίσω μέρος του χεριού που συνήθως χαλαρώνει γρηγορότερα. Αυτό δεν σημαίνει πως μόνο αυτές οι ασκήσεις αρκούν. Υπάρχουν και άλλες μυϊκές ομάδες που πρέπει να «δουλέψετε», όμως, όταν δεν έχετε περιθώρια να κάνετε κάτι περισσότερο, να ξέρετε πως μόνο με αυτές τις ασκήσεις και λίγο περπάτημα ή κολύμπι θα είστε μια χαρά! Προσωπικά πιστεύω πως είναι καλύτερο να κάνετε κάθε μέρα από κάτι, πάρα δυνατά μεν αλλά μόνο μία φορά την εβδομάδα δε.

Προτείνω λοιπόν να αφιερώσετε αυτά τα λίγα λεπτά στον εαυτό σας σε καθημερινή βάση και να δείτε όχι μόνο το σώμα σας, αλλά και τη διάθεσή σας να αλλάζουν! Το να γίνει η άσκηση τρόπος ζωής είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Δεν χρειάζεστε πολύ χρόνο, ούτε απαραίτητα ένα γυμναστήριο. Φτάνει το πείσμα σας και η καλή σας διάθεση! Βρείτε το είδος της γυμναστικής που σας ταιριάζει και δείτε τη ζωή σας να αλλάζει ;-)

Υ.Γ.1: Η φωτογραφία είναι από το γυμναστήριο του ξενοδοχείου στην Κύπρο που πήγα για την παρουσίαση των βραβείων που σας έλεγα. Μόλις έφτασα, έκανα μια γρήγορη βόλτα από εκεί και έκανα 20 λεπτακια γυμναστική. Όπως βλέπετε, προσπαθώ πάντα να ξεκλέβω λίγο χρόνο για μένα. Χωρίς δικαιολογίες.

Υ.Γ.2: Φυσικά, όπως έχουμε ξαναπεί, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην υγεία μας αλλά και στην εικόνα του σώματός μας έχει η διατροφή. Σας είχα γράψει αναλυτικά όλα τα γεύματά μου κάθε μέρα αλλά και τι τρώω πριν και μετά τη γυμναστική (όταν κάνω κανονική προπόνηση).

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom


xxx
Δ. Ν.